Σήμερα (25/05), ο Καγκελάριος της Γερμανίας επανέλαβε τη θέση υπέρ μίας λύσης στο πολιτικό ζήτημα της Κύπρου με «διζωνική ομοσπονδία και εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία του κράτους», στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, τονίζοντας την προθυμία της γερμανικής κυβέρνησης να συμβάλλει στην επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων.

«H Γερμανία εξακολουθεί να στηρίζει τη λύση διζωνικής ομοσπονδίας και με εκπροσώπηση των δύο κοινοτήτων στην ηγεσία. Η βάση για αυτό, είναι οι αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών. Η στάσιμη διαπραγματευτική διαδικασία να λάβει, επιτέλους, νέα ώθηση. Αυτό, βέβαια, απαιτεί πολιτικό θάρρος από όλους τους συμμετέχοντες και όπως γνωρίζω, υπάρχει η διάθεση να κάνουμε κάτι, μιλήσαμε εκτενώς για αυτό. Θέλουμε να βοηθήσουμε.

Η Γερμανία είναι πρόθυμη να συμβάλλει, με σκοπό να δημιουργηθεί αμοιβαία εμπιστοσύνη και είμαστε πρόθυμοι –εάν αυτό είναι επιθυμητό– να στηρίξουμε τη διαπραγματευτική διαδικασία», σημείωσε ο κ. Σολτς, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Διαβάστε ακόμη: