Το διήμερο 24 – 25 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, πρόκειται να πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στη Γερμανία. Αναμένεται να έχει συνομιλίες με τον Καγκελάριο της χώρας, Όλαφ Σολτς.

Ο κ. Χριστοδουλίδης θα αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη το απόγευμα της 24ης Μαΐου, ενώ, το βράδυ της ίδιας ημέρας θα παραστεί στην τελετή για την 25η επέτειο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα συναντηθεί με την Πρόεδρο της Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ. Θα παρακαθίσει, επίσης, σε δείπνο που παραθέτει η τελευταία για τους αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων και άλλους επίσημους που έχουν προσκληθεί να παραστούν στην εορταστική τελετή.

Το βράδυ, ο κ. Πρόεδρος θα αναχωρήσει για το Βερολίνο. Το απόγευμα της 25ης Μαΐου, θα μεταβεί στην καγκελαρία, όπου θα τον υποδεχθεί ο κ. Σολτς. Θα ακολουθήσει κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών και στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες των δύο χωρών.

Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τις συνομιλίες, είναι οι εξελίξεις στο Κυπριακό και η πρόταση του κ. Χριστοδουλίδη για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προσπάθειες επίλυσης, οι διμερείς σχέσεις, θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας, περιφερειακά και διεθνή γεγονότα. Αργότερα, ο Πρόεδρος της Κύπρου και ο Καγκελάριος της Γερμανίας θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου. Αμέσως μετά, ο κ. Χριστοδουλίδης θα επισκεφθεί το Μνημείο Ολοκαυτώματος Denkmal, πριν επιστρέψει στην Κύπρο.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύσουν, στη Γερμανία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Γερμανία, Μαρία Παπακυριακού, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Μαριλένα Ραουνά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Διαβάστε ακόμη: