Τα κρυπτονομίσματα διεύρυναν την πτώση τους από την Τρίτη, καθώς τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ασία υποχωρούν, προκαλώντας ένα κύμα ρευστοποιήσεων στο χρηματιστήριο Bybit.

Η τιμή του bitcoin υποχωρεί κατά 5,9% στα 59.421,95 δολάρια την Τετάρτη, σύμφωνα με την Coin Metrics.Το Ether υποχώρησε 10% στα 2.469,50 δολάρια, σύμφωνα με το CNBC.

«Οι αγορές κρυπτογράφησης κινήθηκαν απότομα πτωτικά, προκαλώντας μια ρευστοποίηση που καθοδηγείται από τη μόχλευση», δήλωσε ο Steven Lubka, της Swan Bitcoin. Η κίνηση φαίνεται ότι ξεκίνησε από μια σημαντική πτώση του Ethereum.

Σύμφωνα με την CoinGlass, η προθεσμιακή αγορά έχει καταγράψει 93,52 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις long ether, οι οποίες αναγκάζουν τους traders να πουλήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην τιμή αγοράς για να εξοφλήσουν τα χρέη τους, σε όλα τα κεντρικά χρηματιστήρια. Έχουν σημειωθεί περίπου 85,93 εκατομμύρια δολάρια σε ρευστοποιήσεις bitcoin.

«Οι εκκαθαρίσεις που οδηγούνται από τη μόχλευση είναι συνήθως εξαιρετικές ευκαιρίες αγοράς», πρόσθεσε ο Lubka. «Και ενώ αναμένω ότι οι αγορές θα αγοράσουν τη βουτιά στο bitcoin, το Ethereum μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι οι επενδυτές να έχουν έναν λόγο να είναι και πάλι θετικοί στο περιουσιακό στοιχείο».

Για το έτος, το bitcoin εξακολουθεί να έχει αυξηθεί κατά 39%, ενώ το Ethereum βρίσκεται στο +7%.

Διαβάστε ακόμη: