Οι αρχές της Βόρειας Κορέας έχουν προειδοποιήσει για ακραίες καιρικές συνθήκες στη χώρα καθώς ένα κύμα ψύχους σαρώνει την κορεατική χερσόνησο.

-30 βαθμούς Κελσίου στο φτωχότερο μέρος της χώρας

Οι θερμοκρασίες είναι πιθανό να πέσει κάτω από τους -30 βαθμούς Κελσίου στις βόρειες περιοχές, που είναι επίσης το φτωχότερο μέρος της χώρας, ανέφερε ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός.

Οι παράκτιες περιοχές αναμένεται να δουν επίσης ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η Νότια Κορέα έχει επίσης εκδώσει προειδοποίηση για κρύο κύμα και η βόρεια Κίνα έχει βιώσει ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται επίσης να πέσει στο χαμηλότερο επίπεδο μιας δεκαετίας στην Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα.

Ενώ η Βόρεια Κορέα έχει επηρεαστεί από ακραία ή δυσμενή καιρικά φαινόμενα όπως και άλλα μέρη, λίγα είναι γνωστά για τον αντίκτυπο αυτού στον λαό της.

οι φτωχότερες επαρχίες της χώρας και εκείνες που αναμένεται να είναι πιο ευάλωτες στις κλιματικές κρίσεις

Το Ryanggang, το North Hamgyong και το South Hamgyong, οι φτωχότερες επαρχίες της χώρας και εκείνες που αναμένεται να είναι πιο ευάλωτες στις κλιματικές κρίσεις, βρίσκονται όλες στο βορρά.

Ο ηλεκτρισμός είναι ασυνήθιστος έξω από την πρωτεύουσα Pyongyang και τα νοικοκυριά σε αυτά τα μέρη φέρεται να καίνε ξύλα και να στεγνώνουν φυτά για ζεστασιά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ανέφερε το NK News. Λέει επίσης ότι πολλοί χρησιμοποιούν απλώς πλαστική μεμβράνη γύρω από τις πόρτες και τα παράθυρά τους για μόνωση.

Το Radio Free Asia ανέφερε τον Δεκέμβριο ότι “μεγάλος αριθμός” ανθρώπων στη χώρα είχαν χαθεί στα τέλη του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια ενός άλλου εξαιρετικά κρύου περιόδου – πολλοί πιστεύεται ότι είτε πέθαναν από την πείνα ή πάγωσαν, καθώς ο υδράργυρος έπεσε κάτω από το μηδέν και τα τρόφιμα έγιναν σπάνια.

Διαβάστε ακόμη: