Ο Παρκ Γιονγκ Τσον, Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κυβερνώντος «Εργατικού Κόμματος» της Βόρειας Κορέας και Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, αντικαταστάθηκε από τον Ρι Γιονγκ Γκιλ στην ετήσια συνεδρίαση της επιτροπής την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, δίχως να αναφερθεί λόγος για την αλλαγή.

Η Πιονγκγιάνγκ αντικαθιστά τακτικά μέλη της ηγεσίας και η συνέλευση του κόμματος στο τέλος του έτους χρησιμοποιείται συχνά, ώστε να ανακοινώσει ανακατατάξεις προσωπικού και σημαντικές πολιτικές αποφάσεις, μετέδωσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Παρκ να κάθεται με σκυμμένο το κεφάλι στην πρώτη σειρά της αίθουσας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς άλλα μέλη σήκωσαν τα χέρια τους για να ψηφίσουν για θέματα προσωπικού, ώστε να δείξουν αργότερα τη θέση του, ως κενή.

Απουσιάζει, επίσης, από τις φωτογραφίες που κυκλοφόρησε σήμερα το πρακτορείο KCNA, που απεικονίζουν την πρωτοχρονιάτικη επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στο «Παλάτι του Ήλιου, το Κούμσουσαν», όπου αναπαύονται τα σώματα του παππού και του πατέρα του, σε αντίθεση με τον Οκτώβριο όταν ο Παρκ τον συνόδευε σε ένα ταξίδι στο παλάτι.

Η Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή του κόμματος, με επικεφαλής τον Κιμ, θεωρείται το ισχυρότερο όργανο λήψης στρατιωτικών αποφάσεων της χώρας, πάνω από το Υπουργείο Άμυνας. Ο Ρι, ο διάδοχος του Παρκ, είναι ανώτερος στρατιωτικός διοικητής που ήδη κατέχει βασικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένου του Αρχηγού του επιτελείου του στρατού και του Υπουργού Άμυνας.

Διαβάστε ακόμη: