Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, εμφανίστηκε επιφυλακτικός απέναντι σε μια ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, εκτιμώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «φυσικά προκαλεί πρόβλημα», καθώς «ο κ. Μητσοτάκης κινδυνολογεί πάνω στο ότι θα κλείσουν οι τράπεζες κτλ. Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο φυσικά, αλλά αν ο κ. Βαρουφάκης δεν υπήρχε, ο Μητσοτάκης θα έπρεπε να τον είχε ανακαλύψει».

Παράλληλα, ο κ. Κούλογλου, μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολιτικά 90.1», απέδωσε την γραμμή του ΜέΡΑ25 στην προεκλογική συνεργασία του κόμματος με στελέχη της ΛΑΕ και πρόσθεσε πως το κόμμα υπό τον Γιάνη Βαρουφάκη «έχει υιοθετήσει τη γραμμή ενός κόμματος διαμαρτυρίας».

Σε ερώτηση με το εάν θα ήταν αδύνατη η συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «για μένα είναι πολύ δύσκολη» και συμπλήρωσε ότι «θα έπρεπε να είχαν γίνει συζητήσεις όχι μόνο με τον κύριο Βαρουφάκη, αλλά και με το ΠΑΣΟΚ επίσης εδώ και πάρα πολλούς μήνες για ένα κοινό ενιαίο πρόγραμμα, ώστε τέτοιου είδους ζητήματα να είχανε ξεκαθαρίσει. Να είχε υπάρξει ένα κοινό πρόγραμμα, κάποια συμφωνία και με αυτό το πρόγραμμα να πήγαινε στις εκλογές».

 Στον αντίποδα, όπως είπε, «τώρα είμαστε ένα μήνα πριν ο καθένας κοιτάει να κερδίσει μεγαλύτερο ποσοστό το δικό του κόμμα», υπογραμμίζοντας πως «εγώ θεωρώ ότι μια συμμαχία με τον κ. Βαρουφάκη θα ήταν πολύ δύσκολη. Θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα παρά θα έλυνε», σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο χαρακτήρισε ως έναν πιο φυσιολογικό εταίρο, με τον οποίο «θα έπρεπε να είχαν στηθεί ήδη γέφυρες».

Κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις στελεχών του κόμματός του, ο κ. Κούλογλου τόνισε ότι «στην απλή αναλογική δεν υπάρχει κυβέρνηση ηττημένων. Στην απλή αναλογική πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες» και συμπλήρωσε πως «ο Τσίπρας έχει δίκαιο. Ο Τσίπρας βλέποντας ότι τα νούμερα δεν βγαίνουν, αυτό που λέει με την κυβέρνηση ηττημένων είναι ότι προσπαθεί να αποτρέψει τη χαλαρή ψήφο».

«Αυτή τη στιγμή κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει κυβέρνηση με προοδευτική συνεργασία», κατέληξε ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα