Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε σήμερα (04/12) ότι νέες θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης που θα ανακοινωθούν αύριο από την κυβέρνηση ανέρχονται σε 68.000, υπογραμμίζοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία βαδίζει σταθερά στο δρόμο της κοινωνικής πολιτικής, με αποτέλεσμα».

Μιλώντας σε σημερινή εκδήλωση με θέμα «Η Ελλάδα αλλάζει: Κοινωνική πολιτική και μεταρρυθμιστικό όραμα», την οποία διοργάνωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου, ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε ότι «εμείς δίδουμε απαντήσεις κάθε ημέρα εντός του πεδίου και με συγκεκριμένα αποτελέσματα, ενώ, εκείνοι μπορούν να επικαλούνται τα παλιά και “αραχνιασμένα” τους συνθήματα».

Αναφερόμενος στα θέματα των ανέργων, της οικογένειας και της δημογραφικής πολιτικής, τα ζητήματα των αναπήρων και των συνταξιούχων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε πως «παντού, δίδουμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Η μείωση της ανεργίας δεν έτυχε, πέτυχε.

Αποτελεί αποτέλεσμα συγκεκριμένης οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση. Μειώσαμε τους φόρους και γίναμε ελκυστικότεροι ως χώρα για επενδύσεις. Μειώσαμε αντίστοιχα τις ασφαλιστικές εισφορές, οι συντάξεις εκδίδονται πλέον σε δύο μήνες, όταν στη Γερμανία απαιτούνται 74 ημέρες, απλουστεύσαμε τις αδειοδοτήσεις των επιχειρήσεων και ψηφίσαμε έναν εργασιακό νόμο, ο οποίος ισορροπεί μεταξύ της προστασίας των εργαζομένων και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνοντας ότι «έχουμε κάνει περισσότερα από αυτά που είπαμε προεκλογικά», ο κ. Υπουργός ξεκαθάρισε ότι «θέλουμε καθαρούς λογαριασμούς με τους πολίτες. Η οικονομία εισήλθε σε άλλη τροχιά και μοιράζουμε μέρισμα ανάπτυξης».

Για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ανέφερε πως «οι πολίτες κρίνουν και συγκρίνουν και βλέπουν ότι από τη μία πλευρά «έχουν μία κυβέρνηση η οποία μπορεί να έχει κάνει κάποια λάθη, αλλά έχει κάνει και σημαντικό έργο και από την άλλη πλευρά θα έχουν μία λάθος κυβέρνηση. Οι Έλληνες ψηφίζουμε για τις οικογένειες και την πατρίδα μας. Θέλουμε επιστροφή στη συμφορά ή πρόοδο;», αναρωτήθηκε.

«Η κυβέρνηση Τσίπρα έκανε μόνο περικοπές στους συνταξιούχους και εμείς από το 2019 και μετά, δίνουμε μόνο αυξήσεις. Μάλιστα, θα δείτε τέσσερις διαφορετικές αυξήσεις», υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης και προσέθεσε ότι «όσα πετύχαμε στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής, θα είναι σημαία μας στις εκλογές που έρχονται και είναι κάτι, το οποίο –χωρίς καμία αμφιβολία– προκαλεί αμηχανία στους αντιπάλους μας».

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι οι επικείμενες εκλογές είναι περισσότερο κρίσιμες από ποτέ, γιατί «στη χώρα μας, από το 2019 έως σήμερα, έγιναν πράγματι πολλά βήματα μπροστά. Αυτό που είναι κρίσιμο, ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, είναι να διαφυλαχθούν όσα πετύχαμε και να κάνουμε και άλλα βήματα μπροστά. Να μην έχουμε κανένα πισωγύρισμα. Για αυτό, είναι αναγκαία η επανεκλογή της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: