Άσχημα νέα για τον Κώστα Τσιμίκα και την Εθνική Ελλάδας. Ο διεθνής μπακ τραυματίστηκε σοβαρά στην κλείδα, στο ισόπαλο 1-1 της Λίβερπουλ με την Άρσεναλ και η συμμετοχή του στα play offs του Nations League, είναι εξαιρετικά αμφίβολη.

Η άτυχη στιγμή για τον Κώστα Τσιμίκα τη Λίβερπουλ και την εθνική ομάδα. Στο 35ο λεπτό του ντέρμπι Λίβερπουλ – Αρσεναλ σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Σάκα είχε άσχημη πτώση στο έδαφος, παρέσυρε τον Γιούργκεν Κλοπ και καταπλακώθηκε από τον προπονητή της Λίβερπουλ, ο οποίος έχασε την ισορροπία του.

Ο Έλληνας άσσος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η αρχική ανησυχία για σοβαρή ζημιά στον ώμο επιβεβαίωσε το χειρότερο σενάριο. Ο Τσιμίκας υπέστη κάταγμα κλείδας, ο εκτιμώμενος χρόνος ανάρρωσης υπολογίζεται στους τρεις μήνες, οπότε ο διεθνής αμυντικός δύσκολα θα προλάβει να είναι ιατρικά έτοιμος στον αγώνα μπαράζ με το Καζακστάν για τα προκριματικά του Euro 2024, στις 21 Μαρτίου.

Ο τραυματισμός του Τσιμίκα επισκίασε το ντέρμπι της Premier League όπου η Άρσεναλ έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα και πανηγύρισε γκολ με τον Γκάμπριελ στο 4ο λεπτό. Η γηπεδούχος Λίβερπουλ συνήλθε και ισοφάρισε με καταπληκτική ενέργεια του Αιγύπτιου Σαλάχ στο ημίωρο της αναμέτρησης.

Στο 75ο λεπτό ο Αλεξάντερ Άρνολντ έστειλε αμαρκάριστος τη μπάλα στο δοκάρι, 1-1 τελικό σκορ, κορυφή για τους Λονδρέζους με 40 βαθμούς έναντι 39 της Λίβερπουλ.

Λονδίνο

Στο Λονδίνο, νίκη τετράδας για την Τότεναμ. Ο Ριτσάρλισον «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του Έβερτον, στο 9ο λεπτό και ο Κορεάτης Σον διεύρυνε το σκορ για τη γηπεδούχο στο 18′ 2- 0 . Η Έβερτον υποχρεωμένη να διαχειρίζεται τη «θηλιά» αφαίρεσης Των δέκα βαθμών μείωσε με τον Αντρέ Γκόμεζ στο 82ο λεπτό. Τότεναμ – Εβερτον 2-1.

Στην αγγλική πρωτεύουσα πάντα, η Γουέστ Χαμ επιβλήθηκε 2- 0 της προβληματικής Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ. 1- 0 από τον Γιάρεντ Μπόουεν στο 72′ , 2-0 τελικό σκορ με το γκολ του Κουντούς στο 78′ για τη Γουέστ Χαμ που είναι έκτη στη βαθμολογία.

Ιταλία

Στην Ιταλία, η Ίντερ είναι επικεφαλής στο πρωτάθλημα. Νίκησε και τη Λέτσε στο Μιλάνο με τα γκολ του Μπίσεκ στο 43′ και του Νικολό Μπαρέλα στο δεύτερο ημίχρονο Αποτέλεσμα 2-0 και 44 βαθμοί στην κατάταξη.

Στην «αιώνια» πόλη θρίαμβος της Ρόμα στο επεισοδιακό ντέρμπι με την Νάπολι. Αποβολή του Πολιτάνο για την κλωτσιά στον Ζαλέφσκι, αριθμητικό πλεονέκτημα για τη Ρόμα και γκολ στο77′ από τον Πελεγκρίνι 1-0, εκτός αγώνα και ο Όσιμεν για το μαρκάρισμα στον Ελ Σαράουι στο 86′ και 2- 0 τελικό σκορ για τη γηπεδούχο με γκολ του Λουκάκου στις καθυστερήσεις του ματς.

Διαβάστε ακόμη: