Το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στην αρχή της θητείας του νυν υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ο Γιάννης Οικονόμου είχε ανακοινώσει την αποδέσμευση 2.500 αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων.

Αλλά το σχέδιο έμεινε στα χαρτιά. Οι αστυνομικοί για την προστασία VIP προσώπων παραμένουν στα καθήκοντά τους. Και φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνεται η αποδέσμευσή τους από τους λεγόμενους «στόχους» για να ενισχύσουν την υπηρεσίες της ΕΛΑΣ και την αστυνόμευση στους δρόμους. Έχει ανακοινωθεί από πολλούς προκατόχους του κ. Οικονόμου χωρίς αποτέλεσμα.

Μάλιστα, τον στόχο της αποδέσμευσης 2.500 αστυνομικών είχε θέσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. Κατά την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι αστυνομικοί πρέπει να είναι στο δρόμο (…) Όσο για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους».

Κι ας φάνταζε από τότε στην Κατεχάκη ότι το εγχείρημα αποδέσμευσης αυτού του αριθμού αστυνομικών ως «υπερ-φιλόδοξο», τουλάχιστον όσον αφορά το 2023.

Έτσι σε πρώτη φάση δόθηκε «μάχη» για να αποδεσμευτούν 1.500 αστυνομικοί. Και όπως έλεγαν αρχικά, δόθηκε «εντολή οι αστυνομικοί που αποδεσμεύονται από τους επισήμους να μην επιστρέφουν στις οργανικές τους θέσεις αλλά να παίρνουν φύλλο πορείας για τα Αστυνομικά Τμήματα, τα Τμήματα Ασφαλείας και την Άμεση Δράση».

Ούτε κατεβάζοντας τον στόχο στους 1.500, όμως, το σχέδιο πέτυχε…

Διαβάστε ακόμη: