Σχεδόν μία εβδομάδα μετά την τοποθέτηση βόμβας κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, με ανακοίνωση την ευθύνη για αυτή ανέλαβε η «Ένοπλη προλεταριακή δικαιοσύνη».

Η βόμβα τοποθετήθηκε κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή Ζωγράφου. Έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα στην «Εφημερίδα των Συντακτών», αστυνομικές δυνάμεις εντόπισαν και εξουδετέρωσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία ανέφερε ότι σε περίπτωση έκρηξης της βόμβας «θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών από τις εγκαταστάσεις του παρακείμενου πανεπιστημίου, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών».

Με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η «Ένοπλη προλεταριακή δικαιοσύνη» ανέλαβε την ευθύνη για τη βόμβα κοντά στην έδρα των ΜΑΤ.

«Στις 18/12 ένοπλοι μαχητές της οργάνωσης μας προσέγγισαν το Κεντρικό Στρατόπεδο των ΜΑΤ/ΕΚΑΜ (Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής) στην οδό Κοκκινοπούλου και τοποθέτησαν βόμβα κάτω από το φυλάκιο του σκοπού. Αυτή την φορά ήσασταν τυχεροί, δεν θα ισχύσει το ίδιο την επόμενη», αναφέρει η ανακοίνωση.

Το κείμενο απειλεί για ανάλογες τέτοιες ενέργειες. «Θα χτυπήσουμε ξανά την κατάλληλη στιγμή, βάζοντας στο στόχαστρο μας τους προκλητικούς εκπροσώπους του σάπιου πολιτικού και οικονομικού συστήματος και τους ένστολους μπράβους τους. Τους ενόχους δηλαδή των πιο ειδεχθών εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στο όνομα του κράτους. Την επόμενη φορά τα ένστολα καθάρματα θα βρεθούν απέναντι από τις κάννες των όπλων μας. Κι αυτό δεν είναι απειλή. Ούτε προειδοποίηση. Είναι δέσμευση», αναφέρει η ανακοίνωση ανάληψης ευθύνης για τη βόμβα στα ΜΑΤ και οι συντάκτες της κάνουν λόγο για «αντάρτικο πόλης».

«Θα προτάξουμε την Προλεταριακή Δικαιοσύνη, για όλους τους νεκρούς από την αστυνομική βία. Έχουμε ευθύνη να πολεμήσουμε για αυτούς. Με το όπλο στο χέρι και το όραμα ενός νέου κόσμου στις καρδιές μας», καταλήγει το κείμενο.

Διαβάστε ακόμη: