Συναγερμός σήμανε στις Αρχές όταν άγνωστος τηλεφώνησε στις 12:29 στην Άμεση Δράση και προειδοποίησε για τοποθέτηση βόμβας στην οδό Κοκκινοπούλου στου Ζωγράφου, κοντά στην έδρα των ΜΑΤ και έξω από την Πολυτεχνειούπολη δίνοντας χρονικό περιθώριο 45 λεπτών μέχρι την έκρηξη της.

Άμεσα αποκλείστηκε ο χώρος και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛΑΣ, που εντόπισε μέσα σε μια σακούλα ενεργό εκρηκτικό μηχανισμό με ρολόι και τον εξουδετέρωσε.

mixanismos_panepistimioypoli_2d
mixanismos_panepistimioypoli_2c

Συγκεκριμένα, ο εκρηκτικός μηχανισμός που βρισκόταν μέσα σε «τάπερ» είχε εκτός από ρολόι, δύο πυροκροτητές και διακόπτη. Ενώ, περιείχε μισή λίμπρα C4 υψηλό εκρηκτικό και 150 γραμμάρια ζελατοδυναμίτιδα.

mixanismos_panepistimioypoli_2b
mixanismos_panepistimioypoli_2a
ekriktikos-polyte
ekriktikos-mixanismos
Την έρευνα για την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.Παράλληλα η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κοκκινοπούλου από το ύψος της συμβολής με την οδό Αλ.Παναγούλη έως το ύψος της συμβολής της με την Λεωφόρο Αλίμου και την Κατεχάκη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται πως ένας άγνωστος τηλεφώνησε στο 100 στις 12.29, έκανε λόγο για εκρηκτικό μηχανισμό και έδωσε χρονικό περιθώριο 45 λεπτά.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό

Σήμερα, και ώρα 12:29, το Κέντρο της Άμεσης Δράσης Αττικής ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την “Εφημερίδα των Συντακτών” για ηχογραφημένο μήνυμα, στο οποίο αναφερόταν η τοποθέτηση ενεργοποιημένης βόμβας σε στρατόπεδο κοντά στην έδρα των ΜΑΤ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, χρόνος που ήταν ελάχιστος για την απομάκρυνση των ανθρώπων από τον ευρύτερο χώρο.Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εντοπίστηκε, σε σημείο με δέντρα, η ύπαρξη εκρηκτικού μηχανισμού. Η περιοχή αποκλείστηκε έγκαιρα, καθώς σε περίπτωση έκρηξης θα απειλούνταν η σωματική ακεραιότητα φοιτητών, στις εγκαταστάσεις του ΕΜΠ, αστυνομικών και διερχόμενων πολιτών.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πραγματοποιήθηκε η διαδικασία εξουδετέρωσης του εκρηκτικού μηχανισμού, ο οποίος έχει αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τα περαιτέρω.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β).