Αναφορικά με το ενδεχόμενο παρέμβασης για την στήριξη των 700.000 νοικοκυριών που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο, ο Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι «εντολή του Πρωθυπουργού, είναι να εξετάσουμε σενάρια στήριξης των νοικοκυριών, γιατί δεν μπορούμε να τα αφήσουμε χωρίς θέρμανση στα σπίτια τους, στην “καρδιά” του χειμώνα», μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση για τη μορφή της παρέμβασης, απάντησε πως «πέρυσι, είχαμε στηρίξει με ενισχύσεις τα νοικοκυριά και αυξημένο επίδομα θέρμανσης, αλλά και μέσα από επιδοτήσεις, στους λογαριασμούς του φυσικού αερίου».

«Όλα θα αποφασισθούν σε συνεννόηση με το οικονομικό επιτελείο και αφού ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων», διαβεβαίωσε.

Για την πιθανότητα εφαρμογής πλαφόν στο φυσικό αέριο, υπογράμμισε ότι «σιγά – σιγά, οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έρχονται και συντάσσονται με την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία προβλέπει τη θέσπιση πλαφόν στο φυσικό αέριο από νωρίς, στα διεθνή χρηματιστήρια.

Στις 07 Σεπτεμβρίου, ο Έλληνας εκπρόσωπος θα παρουσιάσει τη θέση της χώρας στη Γενική Διεύθυνση Ενέργειας, με “φόντο” τον περιορισμό της τιμής του φυσικού αερίου και τη θέσπιση πλαφόν».

Για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» ο κ. Σκρέκας σημείωσε πως «οι δικαιούχοι, από 150.000, πιθανώς να φθάσουν τους 220.000, μέσα από την επιδότηση για τους επιλαχόντες».

Διαβάστε ακόμη:

«Σημεία και τέρατα» με τη Lavipharm, στα… κάγκελα οι επενδυτές!

Θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου; Κάντε αυτά τα τρία πράγματα

Κλείνουν τον διακόπτη οι Έλληνες: Μείωση 11.45% στην κατανάλωση ρεύματος