Νέα μέτρα στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις της διεθνούς ενεργειακής κρίσης ανακοινώνει ο Κώστας Σκρέκας αύριο, Παρασκευή (7/1).

Σύμφωνα με την ενημέρωση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, θα ανακοινώσει στις 10 το πρωί της Παρασκευής, με δηλώσεις που θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ, τα νέα μέτρα στήριξης που αποφάσισε η κυβέρνηση για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, λόγω των ανατιμήσεων που προκαλεί η διεθνής ενεργειακή κρίση.

Τους τελευταίους μήνες η ενεργειακή κρίση απασχολεί διεθνώς, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει προχωρήσει ήδη σε μέτρα με σκοπό την οικονομική ενίσχυση των πολιτών.

Σκρέκας: «Έχουμε ρίξει» 1 δισ. ευρώ για να απορροφηθούν οι αυξήσεις στην ενέργεια

«Το κράτος έχει ρίξει 1 δισ. ευρώ για να απορροφήσει τις αυξήσεις στον τομέα της ενέργειας, ένας τεράστιος αριθμός», είχε τονίσει πριν από δύο εβδομάδες περίπου ο Κ. Σκρέκας.

Όπως είχε πει μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα 700 εκατ. ευρώ προέρχονται από το Ταμείο ενεργειακής μετάβασης, ενώ άλλα 300 εκατ. ευρώ από τη ΔΕΗ και άλλους παρόχους.

«Μετά και τις επιδοτήσεις του κράτους, ένα νοικοκυριό για ένα 4μηνιαίο λογαριασμό της ΔΕΗ έρχεται και πληρώνει περίπου 50 ευρώ παραπάνω σε μια κατανάλωση ενέργειας της τάξης των 300 ευρώ το 4μηνο» ανέφερε, ενώ είχε επισημάνει, σε ερώτηση για περαιτέρω ενίσχυση της επιδότησης, πως θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.