Με ένα ακόμη «κύμα» κορωνοϊού είναι αντιμέτωπη η χώρα, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία -αλλά όχι από σοβαρές νοσηλείες και θανάτους- έχουν αυξηθεί, στο βαθμό που καταγράφονταν στην οξεία φάση της πανδημίας

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο βασικός λόγος της τωρινής έξαρσης είναι η μειωμένη ανοσία σε συνδυασμό με την αύξηση του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους. Ρόλο, βέβαια, διαδραματίζουν κα νέες υπο-παραλλαγές του covid-19 που κυκλοφορούν.

Υπό αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την επικαιροποίηση του εμβολιασμού για ανθρώπους ευάλωτους, όπως τα άτομα από 60 ετών και πάνω, καθώς και όσοι έχουν χρόνια νοσήματα.

Η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για μία αναμνηστική δόση, με τα νέα εμβόλια που έχουν φτάσει στη χώρα μας, πρόκειται να ανοίξει την ερχόμενη εβδομάδα, τη στιγμή που αναμένονται οι σχετικές συστάσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Όπως προκύπτει από τις πληροφορίες, οι ομάδες στις οποίες θα προταθεί να εμβολιαστούν είναι οι ίδιες με πέρυσι, όταν κυκλοφόρησαν τα επικαιροποιημένα εμβόλια που στόχευαν ειδικά στα στελέχη της μετάλλαξης Όμικρον.

Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία σύσταση αναμνηστικού εμβολιασμού για τον κορωνοϊού περιλαμβάνονταν όλα τα άτομα από 60 ετών και πάνω και όλοι οι πολίτες από 12 ετών με υποκείμενα προβλήματα υγείας.

Επίσης, οι διαμένοντες σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και άλλες Μονάδες Φροντίδας Χρονίως πασχόντων, οι επαγγελματίες υγείας, οι εργαζόμενοι σε γηροκομεία, όσοι φροντίζουν άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, καθώς και όσοι μένουν μαζί με άτομα που είναι σε ανοσοκαταστολή.

Διαβάστε ακόμη: