Η Κίνα, όπου η αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού παραμένει ύψιστη προτεραιότητα, έγινε η πρώτη χώρα, η οποία ενέκρινε την έκτακτη χρήση ενός εισπνεόμενου εμβολίου, ως αναμνηστική δόση.

Το εμβόλιο, με την ονομασία “Convidecia Air”, μετατρέπει την υγρή μορφή του εμβολίου σε σπρέι μέσω ενός νεφελοποιητή. Το σκεύασμα της CanSino Biologics χρησιμοποιείται ήδη στην Κίνα, ενώ, έχει λάβει έγκριση και σε μερικές ακόμη χώρες. Το “Convidecia Air” μπορεί να προσφέρει καλή προστασία, έπειτα από μία μόνο εισπνοή, υποστηρίζει η εταιρεία.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), το προϊόν της CanSino είναι ένα από τα δύο ειδικά «εισπνεόμενα» εμβόλια που έχουν φθάσει σε φάση κλινικών δοκιμών, καθώς πολλές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο ερευνούν τρόπους για παροχή προστασίας κατά του πανδημικού ιού, μέσω της μύτης και του στόματος.

Η έγκριση του εισπνεόμενου εμβολίου στην ασιατική χώρα, πραγματοποιείται εν μέσω αυστηρών λόκνταουν και τακτικών ελέγχων ανά την επικράτεια, ως απάντηση σε μικρά «ξεσπάσματα» του κορωνοϊού.

Η Κίνα παραμένει πιστή στην πολιτική «Zero–COVID»

Η χώρα εξακολουθεί να εφαρμόζει πολιτική «Zero–COVID», ενόσω ο υπόλοιπος πλανήτης μαθαίνει να συμβιώνει με τον ιό. Σε περισσότερες από εβδομήντα πόλεις, έχει εφαρμοσθεί πλήρες ή μερικό λόκνταουν από τα τέλη Αυγούστου, επηρεάζοντας την καθημερινότητα τριακοσίων και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των ηλικιωμένων είναι ένας από τους λόγους για τη διατήρηση αυστηρών περιορισμών κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές,

Νέες παραλλαγές του ιού έχουν επηρεάσει την προστασία που προσφέρουν τα εμβόλια πρώτης γενιάς, συμπεριλαμβανομένων των εμβολίων που παρασκευάσθηκαν στην Κίνα και τα οποία παρέχουν χαμηλότερη προστασία σε σύγκριση με τα mRNA που αναπτύχθηκαν στη Δύση. Οι εκστρατείες ενημέρωσης για τον εμβολιασμό, καθώς και η ανάπτυξη σκευασμάτων νέας γενιάς, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Διαβάστε ακόμη:

Ρεύμα: Άσχημη εξέλιξη – Τέλος οι οριζόντιες επιδοτήσεις για φθηνά τιμολόγια

Ρόδος: Πατέρας και γιος σκότωσαν μαζί τον εργολάβο – Του χρωστούσαν 75.000 ευρώ

Ιβάν Σαββίδης: Για τον ΠΑΟΚ λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά για το OPEN TV υπάρχουν