Οι μετοχές υποχώρησαν την Πέμπτη, καθώς το ράλι της αγοράς αυτού του μήνα φάνηκε να κάνει μια παύση.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 80 μονάδες ή 0,2%. Ο S&P 500 έχασε 0,1% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,2%.

Οι μετοχές της Cisco Systems υποχώρησε 12% αφού η εταιρεία πρόσφερε αδύναμη καθοδήγηση για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος. Η μετοχή της Palo Alto Networks σημείωσε πτώση 7% αφού η εταιρεία κυβερνοασφάλειας εξέδωσε μια θλιβερή πρόβλεψη για τις χρεώσεις.

Η μετοχή της Walmart υποχώρησε περισσότερο από 7% αφού ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου μείωσε τις προβλέψεις για τα αναμενόμενα κέρδη για το έτος. Η Macy’s σημείωσε πτώση 11% αφού η εταιρεία ξεπέρασε τις δημοσιονομικές εκτιμήσεις για τα κέρδη τρίτου τριμήνου.

Την Πέμπτη, τα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των εισαγωγών μειώθηκαν κατά 0,8% τον Οκτώβριο, περισσότερο από ό,τι περίμεναν 0,3% οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones.

Αυτό, σε συνδυασμό με την αύξηση των εβδομαδιαίων αιτημάτων ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ακολουθεί τις βασικές αναφορές για τον πληθωρισμό από τις αρχές αυτής της εβδομάδας, οι οποίες δείχνουν ότι ο πληθωρισμός τελικά επιβραδύνεται.

Οι κινήσεις ακολουθούν μια νικηφόρα μέρα στη Wall Street, καθώς οι επενδυτές επευφημούσαν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό. Το Dow πρόσθεσε περισσότερους από 160 πόντους, ολοκληρώνοντας την τέταρτη συνεχόμενη νικητήρια συνεδρία με κέρδος περίπου 0,5%. Ο S&P 500 και Nasdaq Composite ανέβηκε περίπου 0,2% και 0,1%, αντίστοιχα.

Με τον Νοέμβριο περίπου στα μισά του δρόμου, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο περισσότερο από 7% για τον μήνα, ενώ ο Dow έχει προχωρήσει σχεδόν 6%. Ο Nasdaq έχει εκτιναχθεί κατά 9,8% την περίοδο.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού του Οκτωβρίου, ένας δείκτης τιμών χονδρικής, υποχώρησε 0,5%. Αυτό σηματοδότησε τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Απρίλιο του 2020.

Αυτό ήρθε μια ημέρα αφότου ο δείκτης τιμών καταναλωτή παρέμεινε σταθερός τον Οκτώβριο, ένα άλλο ενθαρρυντικό σημάδι για τους επενδυτές που ελπίζουν ότι η Federal Reserve έχει δει την πορεία του πληθωρισμού αρκετά χαλαρή ώστε να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων.

Η συνεδρίαση της Τρίτης έφερε τα μεγαλύτερα κέρδη για τον S&P 500 και τον Nasdaq από τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμη: