Οι μετοχές της Cisco υποχώρησαν έως και 13% στην εκτεταμένη διαπραγμάτευση την Τετάρτη, αφού η εταιρεία κατασκευής υλικού δικτύωσης εξέδωσε μια δυσάρεστη πρόβλεψη για το τρέχον τρίμηνο και το πλήρες οικονομικό έτος.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7,6% στο οικονομικό πρώτο τρίμηνο, το οποίο έληξε στις 28 Οκτωβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση. Τα καθαρά κέρδη, στα 3,64 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 89 σεντς ανά μετοχή, αυξήθηκαν από 2,67 δισεκατομμύρια δολάρια ή 65 σεντς ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, οι παραγγελίες νέων προϊόντων επιβραδύνθηκαν, κυρίως επειδή οι πελάτες είναι απασχολημένοι με την εγκατάσταση και την εφαρμογή προϊόντων μετά από έντονη παράδοση το προηγούμενο τρίμηνο, ανέφερε η Cisco στη δήλωση. Η εταιρεία προβλέπει ότι ένα ή δύο τέταρτα των προϊόντων που αποστέλλονται περιμένουν να εφαρμοστούν.

Όσον αφορά την καθοδήγηση, η Cisco ζήτησε από 82 σεντς έως 84 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 12,6 έως 12,8 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο. Αυτό συνεπάγεται μείωση εσόδων κατά 6,6%. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν 99 σεντς σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή στα 14,19 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Cisco μείωσε την πρόβλεψή της για τα έσοδα για ολόκληρο το έτος, αλλά αύξησε την άποψή της για τα κέρδη. Η εταιρεία βλέπει τώρα 3,87 έως 3,93 δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή σε έσοδα 53,8 έως 55,0 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τον Αύγουστο, έβλεπε 3,19 έως 3,32 δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και 57,0 δισεκατομμύρια έως 58,2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της Refinitiv ανέμεναν 4,05 δολάρια σε προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή και έσοδα 57,76 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά την κίνηση μετά το πέρας του ωραρίου, η μετοχή της Cisco έχει ανέβει 12% μέχρι στιγμής φέτος, ακολουθώντας τον δείκτη S&P 500, ο οποίος σημειώνει άνοδο 17% την ίδια περίοδο.

Διαβάστε ακόμη: