Η Cisco εξαγοράζει την εταιρεία λογισμικού κυβερνοασφάλειας Splunk για $157 ανά μετοχή σε μια συμφωνία μετρητών αξίας περίπου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ίδιας της εταιρείας την Πέμπτη, στη μεγαλύτερη εξαγορά της απο ποτέ.

Οι μετοχές της Splunk έκλεισαν την Πέμπτη με άνοδο 21%, ενώ οι μετοχές της Cisco έκλεισαν με πτώση 4%.

Η τεχνολογία της Splunk βοηθά τις επιχειρήσεις να παρακολουθούν και να αναλύουν τα δεδομένα τους για να ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο hacks και να επιλύσουν τεχνικά ζητήματα πιο γρήγορα.

Η Cisco είναι εδώ και καιρό ο μεγαλύτερος κατασκευαστής εξοπλισμού δικτύωσης υπολογιστών στον κόσμο και ενισχύει τις δραστηριότητές της στον τομέα της κυβερνοασφάλειας για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των πελατών και να τροφοδοτήσει την ανάπτυξη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Cisco, Τσακ Ρόμπινς, τόνισε τη σημασία της τεχνητής νοημοσύνης και τη χρήση της δύναμης της τεχνητής νοημοσύνης που συνοδεύει την τεχνολογία της Splunk για την προστασία των δικτύων.

«Οι συνδυασμένες δυνατότητές μας θα οδηγήσουν την επόμενη γενιά ασφάλειας και παρατηρησιμότητας με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης», είπε ο Ρόμπινς, σε μια δήλωση. «Από τον εντοπισμό και την απόκριση απειλών έως την πρόβλεψη και την πρόληψη απειλών, θα βοηθήσουμε να γίνουν οι οργανισμοί όλων των μεγεθών πιο ασφαλείς και ανθεκτικοί».

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το τρίτο τρίμηνο του 2024 και η Cisco λέει ότι θα πρέπει να βελτιώσει τα μεικτά περιθώρια κέρδους το πρώτο έτος και τα κέρδη εκτός GAAP το δεύτερο έτος.

Η τιμή αγοράς ισοδυναμεί με περίπου το 13% της κεφαλαιοποίησης της Cisco, ένας μεγάλος αριθμός για μια εταιρεία που έχει αποφύγει ιστορικά τις υπερπαραγωγικές συμφωνίες.

Πριν από την Splunk, η μεγαλύτερη συμφωνία της Cisco ποτέ ήταν η αγορά 6,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων της εταιρείας κατασκευής αποκωδικοποιητών καλωδίων Scientific Atlanta το 2006.

Εκείνη την εποχή, η κεφαλαιοποίηση της Cisco ήταν λίγο πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε ακόμη: