Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Αναφερόμενος στην κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τόνισε: «Εμείς πιστεύουμε ότι αυτός που κερδίζει είναι αυτός που θέτει θέματα πολιτικής. Αν δεν θέλει ο κόσμος να συνεχίσουν οι πολιτικές των αυτοδυναμιών, οι οποίες έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά, θα κερδίζουμε πριν καν πάμε σε εκλογές! Με αυτό εννοώ την πρώτη μεγάλη πολιτική μας νίκη για την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και την προσωπική διαφορά. Εδώ και πολύ καιρό ρωτάμε τα άλλα δύο κόμματα αν θα καταργήσουν τον νόμο. Σήμερα όλα τα κόμματα μιλούν για την κατάργησή του. Οι πολιτικές είναι που θα κρίνουν τα κόμματα και ζητάμε από τον κόσμο, με τη δύναμή του, να επιβάλει πολιτικές στα κόμματα».

Όσον αφορά το ΕΣΥ, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σημείωσε: «Με την κατάργηση της δημόσιας δωρεάν υγείας και την κατάργηση του άρθρου 10 από τον κ. Μητσοτάκη, ο απλός πολίτης, ο πιο αδύναμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Οι πιο εύποροι έχουν τη δυνατότητα της ιδιωτικής ασφάλισης και θα λύσουν έτσι το πρόβλημά τους. Η νέα δυνατότητα όμως που δίνεται στους ιατρούς να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο, θα φέρει τη χώρα πολύ πίσω. Ύστερα από 40 χρόνια καταλήξαμε να έχουμε τα ίδια προβλήματα από τότε που ιδρύθηκε το ΕΣΥ και να μην έχουμε φάρμακα. Η δημόσια δωρεάν υγεία έχει προβλήματα. Αλλά αν ο κόσμος θέλει δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας το οποίο να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πιο αδύναμων, θα πρέπει να υποστηρίξει το ΠΑΣΟΚ, ώστε να το επιβάλει με το πρόγραμμά του». 

Σχετικά με το ζήτημα της ακρίβειας, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι «τα υπερκέρδη των ηλεκτροπαραγωγών, τα δημιούργησε το χρηματιστήριο ενέργειας το οποίο υλοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε η ΝΔ. Η απάντηση σε αυτό είναι να μπει πλαφόν στη λιανική τιμή».

«Η πρότασή μας για τους πιο ευάλωτους είναι να δημιουργηθεί ένα νέο ΕΚΑΣ για χαμηλοσυνταξιούχους και ευάλωτους» είπε αναφορικά με το νέο ΕΚΑΣ.

Για το θέμα των τραπεζών, ο κ. Κωνσταντινόπουλος σχολίασε ότι «εδώ και τώρα φορολόγηση των υπερκερδών. Δεν μπορεί το επιτόκιο δανεισμού να είναι 10% και το επιτόκιο κατάθεσης 0,5%», ενώ για τον κατώτατο μισθό ανάφερε χαρακτηριστικά: «Ζητάμε αύξηση του μισθού για να υπάρχουν καλύτερες συνθήκες με παράλληλη μείωση εισφορών για τους συνεπείς επιχειρηματίες».

Διαβάστε ακόμη: