Διάβαζα προσεκτικά τις λίστα με τους τεχνοκράτες και έμπειρους συμβούλους που θα χρησιμοποιεί πλέον ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για να του χαράζουν ή και να του εισηγούνται την πολιτική σε κρίσιμους τομείς. Είδα ενδιαφέροντα ονόματα με παρελθόν και κάποια από αυτά με μέλλον.

Το μάτι μου όμως έπεσε σε συγκεκριμένο σύμβουλο που θα βρίσκεται (αν πιστέψουμε τα ΜΜΕ) πολύ κοντά στον κ.Τσίπρα σε ένα κρίσιμο τομέα της οικονομικής αλλά και κοινωνικής ζωής λόγω πρόσφατων δεινών εξελίξεων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Ο εν λόγω αξιοσέβαστος καθηγητής, που εμβαπτίστηκε σε φανατικό Συριζαίο, αν δεν με απατά η μνήμη μου (και δεν με απατά να είστε σίγουροι) «έλουζε» με τα χειρότερα λόγια τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016 με το νόμο Κατρούγκαλου, το 2017 με την «φορολογική καταστροφή της μεσαίας τάξης», το 2018 με τις Πρέσπες και με την καταστροφή στο Μάτι αλλά και το 2019 μέχρι τις εκλογές για την εν γένει πολιτική Τσίπρα.

Μιλούσε για «καταστροφική κυβέρνηση» για «επικίνδυνους ερασιτέχνες» και για «επάρατους λαϊκιστές» στις κατ’ιδίαν συζητήσεις με πολύ κόσμο. Δεν το έπραττε δημόσια φυσικά για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά.

Μάλιστα λίγες ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2019, επιδείκνυε στο περιβάλλον του το κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο περιεχόταν (όπως ο ίδιος έλεγε) ο προσωπικός απόρρητος αριθμός του φρεσκοεκλεγμένου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη!

Βρε πως αλλάζουν οι καιροί έ; Αλλά όπως έλεγε παλαιός πολιτικός που πλέον έχει αποσυρθεί: «πολιτικό κόμμα αλλάζεις, ποδοσφαιρική ομάδα δεν αλλάζεις».

Ελπίζω τουλάχιστον ο σεβαστός καθηγητής να μην άλλαξε ΚΑΙ ποδοσφαιρική ομάδα…