Η εταιρία ετεροχρονισμένων πληρωμών Klarna έχει ιδρύσει μια εταιρεία χαρτοφυλακίου στο Ηνωμένο Βασίλειο που θα βρίσκεται στην κορυφή της εταιρικής της δομής, σε μια συμβολική κίνηση που ανοίγει το δρόμο για μια ενδεχόμενη εισαγωγή.

Ένας εκπρόσωπος της Klarna επιβεβαίωσε στο CNBC ότι η επιχείρηση με έδρα τη Στοκχόλμη, η οποία επιτρέπει στους αγοραστές να αναβάλλουν τις πληρωμές σε μια περίοδο δόσεων, έχει ξεκινήσει μια νομική οντότητα που αναδιαρθρώνεται για τη δημιουργία της εταιρείας χαρτοφυλακίου.

Οι προετοιμασίες για τη νέα εταιρεία έχουν συμφωνηθεί με ορισμένους από τους μεγαλύτερους μετόχους της Klarna, συμπεριλαμβανομένων των Sequoia και Heartland, είπε ο εκπρόσωπος.

Ο εκπρόσωπος της Klarna είπε ότι η κίνηση ήταν προάγγελος μιας επίσημης εισαγωγής στο χρηματιστήριο, αλλά πρόσθεσε ότι είναι ακόμα «πολύ πρώτες μέρες» και η εταιρεία δεν έχει άμεσο πρόθεσμο σχέδιο να βγει στο χρηματιστήριο.

Η Klarna επίσης δεν έχει αποφασίσει πού θα επιλέξει να εισαχθεί, είπε ο εκπρόσωπος, και η ίδρυση της νέας της νομικής οντότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η εταιρεία θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο εκεί.

Ωστόσο, δίνει στην Klarna ευελιξία σχετικά με το χρηματιστήριο που θα αποφασίσει.

Η αναδιάρθρωση «είναι μια διοικητική αλλαγή που βρίσκεται στα σκαριά για περισσότερους από 12 μήνες και δεν επηρεάζει τους ρόλους κανενός, ούτε τις σουηδικές λειτουργίες της Klarna», είπε ο εκπρόσωπος της Klarna στο CNBC μέσω email.

«Η Klarna Holding θα συνεχίσει να είναι η ρυθμιζόμενη χρηματοοικονομική εταιρεία συμμετοχών υπό την άμεση εποπτεία της SFSA και θα συνεχίσουμε να κατέχουμε σουηδική τραπεζική άδεια».

Η Klarna είναι ένας μεγάλος παίκτης στον ευρωπαϊκό κλάδο πληρωμών, αξίας 6,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως το PayPal και Stripe, επιτρέπει στους εμπόρους να προσθέτουν λειτουργικότητα ολοκλήρωσης αγοράς στα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Διαφέρει από αυτούς τους ανταγωνιστές στα ευέλικτα σχέδια πληρωμών της, γνωστά ως buy now, pay later.

Διαβάστε ακόμη: