O Alex Chriss, ο οποίος ήταν από το 2019 επικεφαλής του ομίλου Small Business and Self-Employed της Intuit, αναλαμβάνει τη θέση του CEO στην PayPal ανακοίνωσαν τη δευτέρα τα μέλη του ΔΣ της εταιρείας.

Ο Chriss θα αναλάβει στη θέση του σημερινού CEO της PayPal,  Dan Schulman, από τις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Schulman είχε προαναγγείλει πως σκόπευε να αποχωρήσει από τη θέση μέχρι το τέλος του έτους. Ωστόσο θα παραμείνει στο ΔΣ μέχρι τον Μάιο του 2024.

Το διοικητικό συμβούλιο του PayPal ανέφερε ότι ο Chriss επιλέχθηκε για τον ρόλο από μια ομάδα εννέα υποψηφίων. Η διαδικασία επιλογής ξεκίνησε τον Φεβρουάριο.

Όπως εξήγησε η PayPal, εντυπωσιάστηκαν από την ηγεσία του Chriss στην Intuit, ιδιαίτερα καθώς καθοδηγούσε την εταιρεία μέσω της εξαγοράς της πλατφόρμας μάρκετινγκ Mailchimp, ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το 2021.

Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών που ο Chriss ηγήθηκε του τμήματος των Small Business and Self-Employed , αύξησε τους πελάτες και τα έσοδά της με σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 20% και 23%, αντίστοιχα.

«Με τη βαθιά του εμπειρία στην ανάπτυξη προϊόντων, το πάθος του για την εξυπηρέτηση των πελατών και τη μακροχρόνια δέσμευσή του για την ενδυνάμωση και τη διευκόλυνση των μικρών επιχειρήσεων, και το αποδεδειγμένο ιστορικό του στην ανάπτυξη και την έμπνευση της ομάδας του, ο Alex είναι ο τέλειος ηγέτης για να προχωρήσει το PayPal και να επιταχύνει το ευκαιρίες ανάπτυξης της εταιρείας», δήλωσε ο John Donahoe , Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της PayPal. «Η επιτροπή αναζήτησης του διοικητικού συμβουλίου εργάστηκε επιμελώς και διεξοδικά για να βρει τον κατάλληλο υποψήφιο για να πάει το PayPal στο επόμενο στάδιο ανάπτυξης και επέκτασής του και είμαστε βέβαιοι ότι ο Alex είναι αυτό το άτομο.»

«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Dan Schulman για την εξαιρετική ηγεσία του κατά τη διάρκεια των οκτώ ετών ανάπτυξης της PayPal ως ανεξάρτητης εταιρείας. Ο Dan έκανε πολλές σημαντικές συνεισφορές στο PayPal και βοήθησε να δημιουργηθούν τα ισχυρά θεμέλια για το μέλλον. Το διοικητικό συμβούλιο και η ηγετική ομάδα μας ανυπομονεί να συνεργαστεί με την Alex για να συνεχίσει να εκπληρώνει τις δυνατότητες του PayPal ως μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες ψηφιακών πληρωμών στον κόσμο και να επεκτείνει την αξία που δημιουργούμε για τους πελάτες και τους μετόχους μας», κατέληξε ο Donahoe.

«Η PayPal είναι μια εξαιρετική εταιρεία που διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη ζωή των καταναλωτών και των εμπόρων σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο Alex Chriss. «Σε όλη μου τη σταδιοδρομία, έχω υπερασπιστεί μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας στον κόσμο. Είμαι περήφανος που παίρνω τη σκυτάλη από τον Dan και είμαι ενθουσιασμένος που έχω την ευκαιρία να συνεργαστώ με την ταλαντούχα και αφοσιωμένη ομάδα του PayPal βασιστείτε στην αξιοσημείωτη ιστορία του PayPal και βασιστείτε στις μοναδικές δυνατότητές του να παρέχει εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες σε επιχειρήσεις και καταναλωτές».

Διαβάστε ακόμη: