Τις επαφές του με τους υποψηφίους για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώνει σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινώνησε με τον ευρωβουλευτή και υποψήφιο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ν. Ανδρουλάκης: Πολιτικό και κοινωνικό αίτημα η ανανέωση

Όπως ανέφεραν συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη, ο ευρωβουλευτής συζήτησε σε καλό κλίμα με τον Γιώργο Παπανδρέου. Αναγνώρισε το ρόλο του πρώην πρωθυπουργού σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα και υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας της παράταξης.

Σημείωσε ωστόσο, ότι η διαδικασία εκλογής νέας ηγεσίας, αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος, αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Η ανανέωση είναι πολιτικό και κοινωνικό αίτημα και βασική προϋπόθεση για την αναγέννηση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος βολιδοσκοπεί τις διαθέσεις των διεκδικητών της ηγεσίας, προκειμένου να λάβει τις τελικές του αποφάσεις, συναντήθηκε στο Σάββατο με τον γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη ενώ την Κυριακή είχε επαφές με τον Παύλο Γερουλάνο και τον Παύλο Χρηστίδη.

Β. Κεγκέρογλου: Θα το ξανασκεφτώ αν κατέβει ο Γ. Παπανδρέου

Από την πλευρά του,  ο Βασίλης Κεγκέρογλου ανέφερε σε συνέντευξή του στο Cretalive.gr ότι αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποσύρει την υποψηφιότητά του από την κούρσα διεκδίκησης της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Λίγο πριν συναντηθεί με τον πρώην πρωθυπουργό, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι «μία πιθανή κάθοδος του Γιώργου Παπανδρέου στην εσωκομματική μάχη, αλλάζει τα δεδομένα της κούρσας».

Πρόσθεσε πως «θα επαναξιολογήσω τη στάση μου και τη δική μου συμμετοχή».

«Το κλειδί που μας λείπει και πρέπει να βρούμε εκ νέου είναι η επανασύνδεση με την κοινωνία. Έχουμε σχέδιο, έχουμε πολιτική αλλά μας λείπει η επαφή με την κοινωνία», σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Κ. Μπατζελή: Πιθανώς και σήμερα η ανακοίνωση Παπανδρέου

Σύμφωνα πάντως με την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελή, η οποία στηρίζει την υποψηφιότητα του Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Star Κεντρικής Ελλάδος εκτίμησε ότι η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα, Δευτέρα, πριν από το ταξίδι του στην Κωνσταντινούπολη.

«Δεν έχει καμία αγωνία να κατοχυρώσει τον εαυτό του στο Κίνημα Αλλαγής.  Θεσμικά συνάντησε τον Μανώλη Χριστοδουλάκη που είναι γραμματέας και του είπε πως πηγαίνει η διαδικασία των υποψηφιοτήτων και αν θα μπορούσε να έχει την άδεια. Εκτιμώ ότι αναμένεται πραγματικά να μπει στον ενεργό αγώνα για την εκλογική αναμέτρηση.

Προσωπικά εκτιμώ ότι αυτή θα είναι ιστορική όχι για το ποιος θα βγει, αλλά ότι δίνουμε μια μάχη ως κόμμα με όλες τις τάσεις για να δυναμώσουμε τον χώρο της κεντροαριστεράς» είπε η κα.Μπατζελή, η οποία ανέφερε πως θα στηρίξει μια υποψηφιότητα Παπανδρέου», τόνισε.