Τα κινεζικά χρηματιστήρια δεν αγαπήθηκαν από τους επενδυτές τελευταία. Αυτή η εβδομάδα ξεκίνησε με άλλο έναν πτωτικό κύκλο, με τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Alibaba και Tencent να σημειώνουν πτώση άνω του 11% μόνο τη Δευτέρα.

Αλλά το γεγονός ότι ο MSCI China Index έχει μειωθεί κατά περισσότερο από 50% από τις αρχές του 2021 σημαίνει ότι είναι μια «ελκυστική αγορά» για την επιστροφή των επενδυτών, σύμφωνα με τον Brian Arcese της Food Asset Management.

«Η Κίνα, ειδικότερα, είναι μια ελκυστική αγορά [όταν οι μετοχές διαπραγματεύονται] κάτω από 10 φορές τα κέρδη», είπε ο Arcese μιλώντας στο CNBC «Pro Talks». «Υπάρχουν φανταστικές, καλά διοικούμενες, ιδιωτικές εταιρείες που διαπραγματεύονται επίσης σε φθηνές αποτιμήσεις» συμπλήρωσε ο διαχειριστής.

Χάθηκαν δισεκατομμύρια από τις αγορές της Ασίας

Οι αρχές στο Πεκίνο έχουν θεσπίσει σαρωτικούς κανονισμούς τα τελευταία δυο χρόνια που στοχεύουν κυρίως στον κλάδο της τεχνολογίας. Οι επενδυτές έχουν τρομάξει με τέτοιες κινήσεις, με αποτέλεσμα να “χαθεί” αξία δισεκατομμυρίων δολαρίων από τα χρηματιστήρια της Κίνας.

Την ίδια ώρα η πολιτική της Κίνας για μηδενική διασπορά της πανδημίας του Covid και η συνεχιζόμενη ύφεση στον τομέα των ακινήτων έχουν επίσης επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της χώρας. Ως αποτέλεσμα, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν αύξηση του ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου κατά 3,9% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, πολύ κάτω από τον επίσημο στόχο του περίπου 5,5%. Ωστόσο, δεδομένου του οικονομικού περιβάλλοντος, η κυβέρνηση αναζητά τώρα τρόπους για να τονώσει την οικονομία και υπάρχουν ενδείξεις ότι η καταστολή στις εταιρείες τεχνολογίας μπορεί να χαλαρώσει, σύμφωνα με τον χρηματιστή ο οποίος διαχειρίζεται δύο ταμεία που επιβλέπουν περιουσιακά στοιχεία $1,6 δισ. «Πιστεύουμε ότι καθώς αυτή η αβεβαιότητα φεύγει, αυτές οι εταιρείες που παράγουν αρκετά μετρητά [φαίνονται] εξαιρετικά φθηνές».

Οι επιλογές στο ταμπλό

Περισσότερο από το 12% της $368 εκατ. Food Global Equity Fund που διαχειρίζεται ο Brian Arcese κατανέμεται σε τρεις κινεζικές μετοχές. Στις Tencent, Alibaba και JD.com. Η τελευταία έχει σύσταση “αγορά” από 17 από τους 18 αναλυτές που καλύπτουν τη μετοχή. Με μέση τιμή στόχο τα 291 δολ. Χονγκ Κονγκ (37,1 $) σημαίνει ότι οι αναλυτές αναμένουν ότι η μετοχή θα αυξηθεί κατά 105% τους επόμενους 12 μήνες. Οι Xiao Ai και James Cordwell, αναλυτές της Atlantic Equities, δήλωσαν σε σημείωμα προς τους πελάτες τους: «Αναμένουμε ότι η JD θα συνεχίσει να κερδίζει μερίδιο αγοράς στο ηλεκτρονικό εμπόριο, λόγω της μετατόπισης της ζήτησης σε λιγότερο διακριτικές κατηγορίες όπου η JD έχει καλύτερη έκθεση».

Η Alibaba, ο ανταγωνιστής της JD και μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Κίνα, αξιολογείται με σύσταση “αγορά” από 45 από τους 47 αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα της FactSet. Η μέση τιμή-στόχος φθάνει τα 135 δολ. Χονγκ Κονγκ γεγονός που σημαίνει δυνατότητα ανόδου κατά 119% από τα παρόντα επίπεδα. Εν τω μεταξύ, η εταιρεία τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Tencent έχει κι εκείνη σύσταση “αγορά” ή “overweight” από 48 στους 55 αναλυτές. Κατά μέσο όρο, οι αναλυτές έχουν τιμή στόχο τα 397 δολ. Χονγκ Κονγκ για τη μετοχή που ισοδυναμεί με άνοδο 92%.

Διαβάστε ακόμη: