Το πρώτο επίσημο δείπνο παραχώρησε την Κυριακή το βράδυ, στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ στους διεθνείς ηγέτες που βρίσκονται τις τελευταίες ώρες στην Αγγλία για την τέλεση ταφής της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το μενού επιμελήθηκε ο Έλληνας chef, Νίκος Κουλούσιας, ο οποίος  αποκάλυψε στο Star ότι έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στο πρωτόκολλο, καθώς ο βασιλιάς Κάρολος τιμά τους υδατάνθρακες σε αντίθεση με τη μητέρα του που τους απέφευγε.

Κηδεία βασίλισσας Ελισάβετ:  Η μικρή «παραβίαση» στο πρωτόκολλο για το μενού

«Υπήρχε μία μικρή αλλαγή του πρωτόκολλου, όπως γνωρίζουμε η βασίλισσα απαγορευόταν να σερβίρουμε μακαρόνια, ρύζι, πατάτες, οτιδήποτε υπήρχε υδατάνθρακα, όμως το αγαπημένο φαγητό του Κάρολου είναι άγρια μανιτάρια που παρέχονται από το Μπαλμόρ, αρνάκι καρέ, και ριζότο, οπότε καταλαβαίνετε  ότι αυτά κάνανε μία παρένθεση ουσιαστικά στο πρωτόκολλο που υπήρχε», ανέφερε ο Νίκος Κουλούσιας.

Ο ίδιος αποκάλυψε στη δημοσιογράφο του Star και τι περιελάμβανε το απογευματινό τσάι για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

«Υπήρχαν εκλεκτά γλυκά, υπήρχαν διάφορα τσάι από όλες τις χώρες και είναι μία επιθυμία της βασίλισσας ουσιαστικά γιατί αγαπούσε πάρα πολύ το afternoon tea. Να σημειώσουμε πως ο βασιλιάς Κάρολος δεν τρώει μεσημεριανό, οπότε τρώει το πρωινό του που είναι κάποια φρούτα και κάποιους ξηρούς καρπούς», είπε ο chef του Παλατιού.

Και συνέχισε: «Κάποια από αυτά, είναι γλυκά που αγαπούσε πάρα πολύ, όπως το cheesecake. Όλα αυτά τα είχαμε συγκεντρώσει, για να δώσουμε και εμείς σαν ομάδα ένα τελευταίο ”αντίο”, κάτι που έγινε αποδεκτό».

Διαβάστε ακόμη: