Μετά από αρκετές teaser φωτογραφίες ήρθε η ώρα της επίσημης παρουσίασης της 5ης γενιάς του Kia Sportage. Του οικογενειακού SUV που με το εκκεντρικό του νέο design έρχεται να μπει δυναμικά στην πιο hot κατηγορία.

Για όσους σας θυμίζει το πρόσφατα παρουσιασμένο νέο Kia EV6 έχετε απόλυτο δίκιο, καθώς και το νέο Sportage ακολουθεί την ίδια σχεδιαστική γραμμή, την οποία οι Κορεάτες ονομάζουν Opposites United. Στο μπροστινό μέρος υπάρχει μία ιδιαίτερα προσεγμένη και με πολλά στοιχεία επιβλητική γρίλια, με LED φώτα σε σχήμα που θυμίζει μπούμερανγκ. Από πάνω εξακολουθεί να υπάρχει η μάσκα που πρωτογνωρίσαμε στο Ceed αλλά πιο στενή και αγριεμένη.

Το εξωτερικό σύνολο ολοκληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες, οι πλαϊνές καθαρές γραμμές αλλά και τα οριζόντια τοποθετημένα πίσω φώτα.

 

Περνώντας στο εσωτερικό συναντάμε μία διαμόρφωση με ενιαία ψηφιακό πίνακα οργάνων – οθόνη συστήματος αλλά και τους έξυπνους αεραγωγούς στο πλάι. Υπάρχει μία φανερή κλίση προς τον οδηγό ενώ το τιμόνι διαθέτει αρκετά μπουτόν. Και εδώ η διχρωμία θα είναι προαιρετική.

Όσον αφορά τα κινητήρια σύνολα, η εταιρία δεν έχει δώσει ακόμη λεπτομέρειες, κάτι που θα πραγματοποιήσει αργότερα μέσα στο έτος.