H Kia ανακοίνωσε ένα ρεκόρ παραγωγής οχημάτων, το οποίο μάλιστα επετεύχθη εντός των ευρωπαϊκών συνόρων.

Το εργοστάσιο της κορεάτικης εταιρείας που βρίσκεται κοντά στην πόλη Ζιλίνα της Σλοβακίας γιορτάζει τη συνολική παραγωγή 5 εκατομμύριων οχημάτων. Το μοντέλο που οδήγησε στον αριθμό αυτό ρεκόρ ήταν ένα λευκό υβριδικό Sportage, το οποίο κύλισε από τη γραμμή παραγωγής στις 4 Ιουνίου.

Στο σημείο αυτό να πούμε ότι στο εργοστάσιο της Σλοβακίας κατασκευάζονται καθημερινά περίπου 1.500 Kia Ceed και Sportage, ενώ από τα 5 εκατομμύρια πλέον οχήματα της συνολικής παραγωγής, τα 2,5 εκατομμύρια είναι Sportage και 2,1 εκατομμύρια Ceed. Σημειώνεται ότι το δημοφιλές SUV κατασκευάζεται στη Σλοβακία από τη δεύτερη γενιά του.

Οι βασικότερες χώρες εξαγωγής για το εργοστάσιο της Σλοβακίας είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Σουηδία και η Ισπανία, ενώ τα οχήματα μεταφέρονται με τρένα και φορτηγά. Το εργοστάσιο απασχολεί σχεδόν 3.800 άτομα εκ των οποίων περισσότερα από 1.300 απασχολούνται εκεί για περισσότερα από 15 χρόνια, καθιστώντας την Kia σταθερό εργοδότη στην περιοχή τα τελευταία 20 χρόνια, στρατηγικό εταίρο της πόλης Ζιλίνα, των γύρω δήμων και κοινοτήτων.

Παράλληλα η Kia έχει στηρίξει μια ποικιλία έργων στους τομείς της εκπαίδευσης, της υγείας, του περιβάλλοντος και της ένταξης. Μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών, η Kia μείωσε σημαντικά το οικολογικό της αποτύπωμα, ανά παραγόμενο αυτοκίνητο, την τελευταία δεκαετία.

Συγκεκριμένα, πέτυχε 16% εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, 35% εξοικονόμηση νερού με την επαναχρησιμοποίηση του ανακυκλωμένου νερού και περαιτέρω μείωση κατά 19% των εκπομπών CO2. Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το εργοστάσιο της Kia στη Ζιλίνα χρησιμοποιεί 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για τις δραστηριότητές του.

Διαβάστε ακόμη