Μπορεί πριν μερικούς μήνες η Kia να είχε παρουσιάσει την 5η γενιά του μοντέλου με μία παγκόσμια έκδοση, όλοι όμως περιμέναμε την ειδική, με μικρότερο μεταξόνιο, έκδοση για την Ευρώπη.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα και η εταιρία παρουσίασε το Sportage που θα δούμε και στην δικιά μας αγορά, λίγες μόλις ημέρες πριν από την έκθεση του Μονάχου. Με μήκος στα 4.515χλστ. (κατά 145χλστ. πιο μικρό από το παγκόσμιο), έχει πλάτος 1.865χλστ. και το μεταξόνιο του φτάνει τα 2.680χλστ. (75χλστ. λιγότερα από την παγκόσμια έκδοση).

Σχεδιαστικά βασίζεται στην γλώσσα « Opposites United» με ανανεωμένη την εμβληματική μάσκα της Kia στο γνωστό πλέον ύφος Tiger Nose, που συνδυάζεται με LED φώτα ημέρας σε σχήμα μπούμερανγκ. Στο πίσω μέρος ξεχωρίζει το νέο λογότυπο της Kia αλλά και ο μαύρος πίσω προφυλακτήρας με μοναδική σχεδίαση που ανεβάζει το σπορ αλλά και νεανικό ύφος του μοντέλου. Ζάντες θα υπάρχουν σε 17, 18 και 19 ίντσες με 6 διαφορετικά σχέδια.

Στην καμπίνα συναντάμε μία σύγχρονη καμπύλη οθόνη αφής 12.3 ιντσών αλλά και έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων ίδιων διαστάσεων. Η σωστή αρχιτεκτονική του μοντέλου προσφέρει ιδιαίτερο χώρο στους πίσω επιβάτες, την ώρα που το πορτμπαγκάζ ξεκινά από τα 591 λτ. και με τα πίσω καθίσματα πεσμένα, φτάνει τα 1.780 λτ.

Εκτός από τα προφίλ οδήγησης Eco – Comfort, Terrain και Sport, το νέο Kia Sportage διαθέτει και μία ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση η οποία προσαρμόζεται συνεχώς, την ώρα που η λίστα με τα συστήματα ασφαλείας έχει ό,τι απαιτεί η νέα εποχή.

Γκάμα κινητήρων για όλα τα γούστα

Στη βάση βρίσκονται οι turbo εκδόσεις με 4κύλινδρο κινητήρα 1.600 κ.εκ. απόδοσης 150 και 180 ίππων, ενώ ο πετρελαίου αποδίδει 115 και 136 άλογα. Διαθέσιμη θα είναι και η υβριδική έκδοση με τον 1.600άρη των 180 ίππων σε συνδυασμός με ηλεκτρικό μοτέρ 44.2 kW με συνδυαστικής ισχύ στα 230 άλογα. Κορυφαία έκδοση αποτελεί η plug-in εκδοχή με συνδυαστική ισχύ 265 ίππων όπου η μπαταρία των 13.8 kWh εξασφαλίζει ηλεκτρική κίνηση για 50χλμ.