Άνοιξε ο χορός των αποτελεσμάτων α’ τριμήνου για τις αμερικανικές τράπεζες, με τις JPMorgan, Wells Fargo, Citi και BlackRock να ανακοινώνουν πρώτες.

Τα κέρδη της JPMorgan Chase αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια έδωσαν ώθηση στην καταναλωτική της δραστηριότητα, σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες τραπεζικές χρεοκοπίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα κέρδη της τράπεζας αυξήθηκαν κατά 52% στα 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Τα έσοδα ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ. της τάξης των 38,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με αύξηση 25%.

Η σταθερή επίδοση της JPMorgan ακολουθεί τα υψηλού προφίλ λουκέτα τριών αμερικανικών τραπεζών τον περασμένο μήνα, στη χειρότερη τραπεζική αναταραχή από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Οι ρυθμιστικές αρχές πήραν τον έλεγχο της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank καθώς οι καταθέτες απέσυραν τα κεφάλαιά τους, σηματοδοτώντας τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Η JPMorgan σχημάτισε προβλέψεις ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 56% σε σχέση με πέρυσι.

BlackRock

Η BlackRock  ανακοίνωσε κέρδη 7,93 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις  για κέρδη 7,75 δολαρίων ανά μετοχή. Τα έσοδα υποχώρησαν σχεδόν 10% σε ετήσια βάση στα 4,243 δισ. δολάρια, αλλά εξακολουθούσαν να είναι σύμφωνα με τις προσδοκίες.

Η BlackRock ανακοίνωσε άλμα 28% στις καθαρές εισροές του α’ τριμήνου στα 110,3 δισ. δολάρια, την ώρα που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 83,6 δισ. δολαρίων. Σε αυτές περιλαμβάνονται 103 δισ. δολάρια μακροπρόθεσμων καθαρών εισροών τριμήνου.

Η BlackRock είχε 9,09 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM) στο τέλος του τριμήνου, υψηλότερα από τα αναμενόμενα 8,86T δολάρια.

“Πιστεύω ότι η σημερινή κρίση εμπιστοσύνης στον περιφερειακό τραπεζικό τομέα θα επιταχύνει περαιτέρω την ανάπτυξη των κεφαλαιαγορών και η BlackRock θα είναι κεντρικός παίκτης”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Larry Fink.

Wells Fargo

Τα κέρδη της Wells Fargo αυξήθηκαν στο πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς κέρδισε περισσότερα από τις πληρωμές επιτοκίων το πρώτο τρίμηνο, βοηθούμενη από την αυστηρότερη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Ο τέταρτος μεγαλύτερος πιστωτικός οργανισμός των ΗΠΑ ανακοίνωσε κέρδη 4,99 δισ. δολαρίων ή 1,23 δολάρια ανά μετοχή για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, έναντι 3,79 δισ. δολαρίων ή 91 σεντς ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο.

Διαβάστε περισσότερα