search

MAIN STREET

BlackRock: Μακριά από ομόλογα και μετοχές – Επίθεση κατά κεντρικών τραπεζιτών!

Έχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι η Blackrock “καρφώνει” τις κεντρικές τράπεζες για την πολιτική τους και για το γεγονός ότι δημιούργησαν χάος στις αγορές και επέφεραν την ύφεση.

BlackRock: Μακριά από ομόλογα και μετοχές – Επίθεση κατά κεντρικών τραπεζιτών!

“Τα ομόλογα δεν θα βοηθήσουν στη διαφοροποίηση των χαρτοφυλακίων, ενώ δίνουμε σύσταση underweight για τις μετοχές. Πιθανή νέα άνοδος στα χρηματιστήρια κάποια στιγμή το 2023”.

Ποιος τα αναφέρει αυτά, χωρίς φόβο και πάθος; Δεν είναι άλλη από τη γνωστή μας Blackrock, η οποία προειδοποιεί για τους επερχόμενους κινδύνους, παρέχοντας και μία χαραμάδα αισιοδοξίας, σε κάποια σημεία των εκτιμήσεών της.

Ειδικότερα για την Ευρώπη αναφέρει ότι τα υψηλότερα επιτόκια θα αυξήσουν τα οικονομικά προβλήματα (μιλάει συγκεκριμένα για “οικονομικό πόνο”) από το ενεργειακό σοκ.

Εκτιμά ότι ο πληθωρισμός “θα μειωθεί σημαντικά”, καθώς οι τιμές στην ενέργεια τείνουν να σταθεροποιηθούν, προειδοποιεί όμως ότι το φρένο στην ακρίβεια μπορεί να επιφέρει φαινόμενα βαθύτερης ύφεσης.

Όσο για τις αυξήσεις της Fed, αναφέρει ότι προκάλεσαν πτώση στις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ, λόγω των αυξανόμενων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια, ενώ οι επιχειρήσεις περιόρισαν τα επενδυτικά σχέδιά τους.

Το ποσοστό αποταμίευσης των ΗΠΑ έφτασε σε χαμηλό 17 ετών τον Οκτώβριο, και η Black Rock προειδοποιεί ότι οι καταναλωτές μπορεί να εξαντλήσουν τις συσσωρευμένες αποταμιεύσεις τους το επόμενο έτος και τα προβλήματα να οξυνθούν.

Έχει βέβαια πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ότι η Blackrock “καρφώνει” τις κεντρικές τράπεζες για την πολιτική τους και για το γεγονός ότι δημιούργησαν χάος στις αγορές και επέφεραν την ύφεση.

Έχει ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα αυτή η επίθεση της ουσιαστικά, καθώς θα πρέπει να υπενθυμιστεί ότι κατέχει πλειοψηφικά κυρίως ποσοστά και πακέτα μετοχών σε κορυφαίες επιχειρήσεις και βιομηχανικούς ομίλους, που υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Διαβάστε ακόμη: