Κέρδη σημείωσαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές την Πέμπτη, μετά τα ρεκόρ στη Wall Street, λόγω της υποχώρησης του πληθωρισμού στις ΗΠΑ.

Τα κέρδη της Wall Street στηρίζουν τις ασιατικές αγορές, παρά τα προβλήματα στην Κίνα και την Ιαπωνία, ιδίως καθώς η ιαπωνική οικονομία συρρικνώθηκε και καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν αύξησε ορισμένους εμπορικούς δασμούς κατά του Πεκίνου, σημειώνει το Investing.com.

Οι δείκτες της Wall Street τερμάτισαν σε νέα ρεκόρ την Τετάρτη, καθώς κάποια στοιχεία για τον δείκτη τιμών καταναλωτή που ήταν ηπιότερα του αναμενόμενου, τόνωσαν τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Σεπτέμβριο από τη Fed.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών διεύρυναν επίσης τα κέρδη τους.

Το χαμηλό ΑΕΠ της Ιαπωνίας περιορίζει τα κέρδη

Ο δείκτης Nikkei 225 της Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,6%, ενισχυμένος κυρίως από τις τεχνολογικές μετοχές, καθώς ακολούθησαν τα κέρδη των ομολόγων τους στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, άλλοι πιο ευαίσθητοι στην οικονομία τομείς υποχώρησαν, όπως και ο ευρύτερος δείκτης TOPIX, ο οποίος έχει σχετικά μικρότερη βαρύτητα στην τεχνολογία από τον Nikkei.

Τα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε πολύ περισσότερο από ό,τι αναμενόταν το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Οι δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite της Κίνας υστέρησαν σε σχέση με τους περιφερειακούς τους δείκτες την Πέμπτη, σημειώνοντας άνοδο περίπου 0,3% ο καθένας. Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε επίσης άνοδο 0,6%.

Διαβάστε ακόμη: