Άνοδο καταγράφουν οι περισσότερες ασιατικές αγορές, ακολουθώντας την ισχύ της Wall Street. Τα στοιχεία για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες για μειώσεις των επιτοκίων αργότερα φέτος.

Ωστόσο, οι κινεζικές μετοχές υστέρησαν έναντι των ομολόγων τους, λίγο πριν από την είσοδο σε μια bull market, μετά από πολλαπλές αναφορές που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πρόκειται να επιβάλει νέους εμπορικούς δασμούς στη χώρα, ειδικά κατά του τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Στη Wall Street, η μεγαλύτερη του αναμενόμενου αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων ανεργίας  ενίσχυσε τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων από τη Fed, σημειώνει το Investing.com. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών χρηματιστηριακών δεικτών σημειώνουν άνοδο.

Η Κίνα φοβάται τους αμερικανικούς δασμούς

Οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Shenzhen CSI 300 και Shanghai Composite υποχώρησαν περίπου 0,5% από τα πρόσφατα υψηλά, μετά από πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ πρόκειται να επιβάλουν περισσότερους εμπορικούς δασμούς στην Κίνα, ιδίως στον τομέα των ηλεκτρικών συσκευών.

Οι τεράστιες βιομηχανίες μπαταριών και ηλιακής ενέργειας της Κίνας είναι επίσης πιθανό να αντιμετωπίσουν αυξημένους δασμούς, ήδη από την επόμενη εβδομάδα.

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε την καλύτερη επίδοση, σημειώνοντας άνοδο 1,1% παρά τις απώλειες των μετοχών της ηπειρωτικής χώρας και της EV.

Ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο δείκτης TOPIX ενισχύθηκε 0,7%.

Τα περαιτέρω κέρδη των ιαπωνικών μετοχών αναχαιτίστηκαν από τα στοιχεία που έδειξαν αύξηση των δαπανών των νοικοκυριών μέχρι τον Μάρτιο, γεγονός που θα μπορούσε να προαναγγείλει ισχυρότερο πληθωρισμό τους επόμενους μήνες.

Ο ASX 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,4%, ενώ ο KOSPI της Νότιας Κορέας σημείωσε άνοδο 0,5%.

Διαβάστε ακόμη: