Οι αμερικανικές μετοχές διαπραγματεύονται ανοδικά καθώς η Wall Street ετοιμάζεται  και τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό έδειξαν συνεχιζόμενη χαλάρωση.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος  Dow Jones κέρδισε 210 μονάδες, ή 0,6%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,9% και ο  Nasdaq Composite ενισχύθηκε κατά 1,2%.

Οι μετοχές της Apple σημείωσαν άνοδο περισσότερο από 1% για να διαπραγματευτούν πάνω από το ανώτατο όριο των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Κατά τα άλλα, οι μετοχές της Nike υποχώρησαν περίπου 2% αφού ο γίγαντας ένδυσης ανέφερε χαμηλότερο από το αναμενόμενο τριμηνιαίο κέρδος.

Η  Wall Street πήρε άλλη μια ένδειξη ενθαρρυντικών ειδήσεων για τον πληθωρισμό. Ο δείκτης τιμών των βασικών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών του Μαΐου, ένας δείκτης που παρακολουθεί στενά η Federal Reserve, αυξήθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάιο.

«Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για την καταπολέμηση του πληθωρισμού», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group.

Η Παρασκευή είναι μια κομβική ημέρα για τους επενδυτές καθώς σηματοδοτεί όχι μόνο το τέλος Ιουνίου, αλλά και το τέλος του δεύτερου τριμήνου και του πρώτου εξαμήνου.

Οι δείκτες από το άνοιγμα της Παρασκευής,

Για τον Ιούνιο

Ο S&P 500 κέρδισε 6% και βρίσκεται σε ρυθμό για την καλύτερη μηνιαία απόδοσή του από τον Ιανουάριο.

Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 6,1% και τόσο αυτός όσο και ο δείκτης της ευρείας αγοράς οδεύουν για τέταρτο συνεχόμενο θετικό μήνα.

Ο Dow έχει σκαρφαλώσει 4,3% και βρίσκεται σε καλό δρόμο για τον καλύτερο μήνα του από τον Νοέμβριο.

Για το δεύτερο τρίμηνο

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 7,9% και καταγράφει κέρδη για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

Ο Nasdaq κατοχυρώνει άνοδο 12% με συνεχή ανοδικά τρίμηνα.

Ο Dow έχει εκτιναχθεί 3,3%, αλλά είναι επίσης σε ρυθμό για ένα τρίτο νικηφόρο τρίμηνο.

Για το έτος μέχρι σήμερα και το πρώτο εξάμηνο

Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 15,5% και οδεύει προς το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 2019

Ο Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο 31%, κλείνοντας το καλύτερο πρώτο εξάμηνο από το 1983.

Ο Dow 30 έχει ένα πιο μέτριο κέρδος 3,6%.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις κύριοι μέσοι όροι είναι επίσης σε ρυθμό για κερδισμένη εβδομάδα ενισχυμένοι περισσότερο από 1% ο καθένας.

Διαβάστε περισσότερα