Οι Αρχές προχώρησαν στην εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε παράνομα αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα botox και υαλουρονικού.

Οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη μίας 54χρονης, η οποία είναι βραβευμένη επιχειρηματίας στο χώρο της κοσμετολογίας, και ενός 41χρονου, ο οποίος ήταν συνεργάτης της.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, εισήγαγαν τα προϊόντα από την Τουρκία και την Πολωνία με δέματα, μέσω εταιριών ταχυμεταφορών ή αυτοπροσώπως, τα αποθήκευσαν σε χώρο σε περιοχή της Αττικής και τα διαφήμιζαν μέσω σελίδας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που διατηρούσε η συλληφθείσα.

Το πελατολόγιό τους απαρτιζόταν από πολυάριθμα ιατρεία και κέντρα αισθητικής σε διάφορες περιοχές της χώρας, στα οποία τα προϊόντα παραδίδονταν με απ’ ευθείας παράδοση ή με αποστολή δεμάτων ενώ η αντίστοιχη πληρωμή πραγματοποιούταν είτε χέρι με χέρι είτε μέσω αντικαταβολής.

Ποια είναι η 54χρονη αρχηγός της σπείρας με τα επικίνδυνα υλικά για botox

Από τα βραβεία και τις διεθνείς εκθέσεις προϊόντων ομορφιάς στα κρατητήρια της Οικονομικής Αστυνομίας βρέθηκε η 54χρονη που φέρεται να διακινούσε μεγάλες ποσότητες μη εγκεκριμένων προϊόντων αισθητικής όπως ενέσεις botox, σκευάσματα με υαλουρονικό οξύ και μάσκες προσώπου.

Η 54χρονη τουλάχιστον από το 2019 αγόραζε από Τουρκία και Πολωνία τα συγκεκριμένα προϊόντα χωρίς καμία έγκριση από τον ΕΟΦ και σε πολύ χαμηλές. Στη συνέχεια τα πωλούσε σε υπερδιπλάσια τιμή αλλά και πάλι κάτω από τις τιμές του ανταγωνισμού.

Έτσι είχε καταφέρει να αναπτύξει ένα μεγάλο δίκτυο πελατών με κέντρα αισθητικής και δερματολογικά ιατρεία σε όλη τη χώρα. Ανάμεσα στο πελατολόγιό της εντοπίζονται και πολύ γνωστά κέντρα αισθητικής και γιατροί στο Κολωνάκι καθώς και στη βόρεια Ελλάδα.

Τι πρέπει να προσέχουμε

Σύμφωνα με τον πλαστικό χειρουργό Ιωάννη Μεταλληνό, πληθαίνουν τα περιστατικά ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία με επιπλοκές ύστερα από τέτοιου είδους ιατρικές πράξεις.

«Ένα λάθος προϊόν μπορεί να δημιουργήσει σοβαρές επιπλοκές, το οποίο βλέπουμε όλο και συχνότερα στα ιατρεία μας. Μπορεί να γίνει και από λάθος χρήση, καθώς υπάρχει μία μάστιγα ανθρώπων, οι οποίοι εφαρμόζουν ιατρική χωρίς να είναι ιατροί και σε μη ιατρικούς χώρους», δήλωσε.

Ένα από τα καμπανάκια που μαρτυρούν αμφιβόλου ποιότητας ιατρικές πράξεις είναι το χαμηλό κόστος και η διενέργεια της θεραπείας σε ακατάλληλο χώρο.

«Το πολύ χαμηλό κόστος θα πρέπει να μας προβληματίσει. Δεν είναι δυνατόν πράγματα που κοστίζουν ένα ποσό να χορηγηθεί με μικρότερο κόστος», δήλωσε.

Όπως τόνισε ο πλαστικός χειρουργός, υπάρχουν περιστατικά όπου σημειώθηκε βελτίωση στο αποτέλεσμα, ενώ άλλες περιπτώσεις δεν μπορούν να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Ένα τέτοιο περιστατικό περιέγραψε στο MEGA ο δικηγόρος Γιώργος Κατσαρίδης, με τον ίδιο να αναφέρει πως η εντολέας του προχώρησε σε αισθητική επέμβαση στα χείλη σε γνωστό πλαστικό χειρουργό των Αθηνών, ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν μη αναστρέψιμο.

«Το έκανε σε πολύ γνωστό πλαστικό χειρουργό που της έδινε εγγύηση ότι θα είχε το αποτέλεσμα που έπρεπε και δεν θα είχε κίνδυνο στην υγεία της», είπε ο δικηγόρος.

Ο κος Κατσαρίδης εκτιμά πως το υλικό που χρησιμοποιήθηκε ενδεχομένως ήταν μη ενδεδειγμένο, ενώ τόνισε πως η ποσότητα του υλικού ήταν μεγάλη.

«Νομικά απαγορεύεται να γίνονται ιατρικές πράξεις από μη ιατρούς. Κέντρα αισθητικής, ινστιτούτα, μασάζ, νύχια, ακόμα και κομμωτές έχουμε ακούσει να το κάνουν. Μόνο γιατροί και μάλιστα συγκεκριμένων ειδικοτήτων επιτρέπεται, θα πρέπει να υπάρχει πιστοποίηση», δήλωσε.

Τέλος, ανέφερε πως η εντολέας του δεν έχει επανέλθει μετά την αποτυχημένη αισθητική επέμβαση, ενώ θα χρειαστεί να προχωρήσει σε επανορθωτικές επεμβάσεις, οι οποίες ωστόσο δεν μπορούν να την επαναφέρουν στην αρχική της κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη: