Συγκρατημένα ανοδικά διαπραγματεύεται ο S&P 500 σήμερα Δευτέρα με την  Wall Street να εξετάζει αν το ράλι της αγοράς θα μπορούσε να βρει περισσότερη δυναμική την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ο S&P 500 και Nasdaq Composite αυξήθηκαν κατά περίπου 0,2% και 0,4%, αντίστοιχα. Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε στο άνοιγμα κατά 26 μονάδες, ή 0,1%.

Το ράλι της αγοράς σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα και όλοι οι κύριοι μέσοι όροι έσπασαν τα σερί κερδών πολλών εβδομάδων.

Ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,44%, σπάζοντας μια θετική πορεία οκτώ εβδομάδων. Ο S&P500 έπεσε 1,01%, τερματίζοντας ένα σερί νικών πέντε εβδομάδων, ενώ ο Dow Jones που έχει υποαποδώσει το 2023, έχασε 1,67%.

“Μερικά από τα pullback για την εβδομάδα ήταν τεχνικής φύσης, με τον S&P 500 να φτάνει σε επίπεδα αντίστασης”, δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής αγοράς στην B. Riley Financial.

Τμήματα της αγοράς εξακολουθούν να είναι σε καλό δρόμο για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Μόνο ο Dow μένει πίσω στο πρώτο εξάμηνο του έτους

Ο τεχνολογικά βαρύς Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο σχεδόν 29% και ο S&P κέρδισε περισσότερο από 13%. Ο Dow έμεινε πίσω, σημειώνοντας άνοδο λιγότερο από 2%.

Η τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου είναι μια ήπια σε οικονομικές εκθέσεις και εταιρικά κέρδη. Τέτοια αναμένονται μόνο απο την Walgreens Boots Alliance την Τρίτη και την Nike την Πέμπτη.

Οι έμποροι παρακολουθούν επίσης την Ευρώπη, μετά τις εξελίξεις στη Ρωσία και την σύντομη εξέγερση από μια ιδιωτική στρατιωτική ομάδα το Σαββατοκύριακο. Η αβεβαιότητα σχετικά με την κατάσταση εκεί θα μπορούσε να συγκρατήσει τις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα