Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο στο άνοιγμα της Τρίτης, αφού οι κύριοι μέσοι όροι σημείωσαν πτώση τριών ημερών, καθώς οι έμποροι περίμεναν τα βασικά στοιχεία για τον πληθωρισμό που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average ενισχύθηκε 145 μονάδες, ή 0,5%. Ο S&P 500 αναρριχήθηκε 0,2% και ο  Nasdaq Composite προχώρησε 0,1%.

Οι μετοχές της Etsy σημείωσαν άλμα 6,6%, καθιστώντας την την μετοχή με τις καλύτερες επιδόσεις στον γενικό δείκτη της αγοράς. Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Salesforce κέρδισε 4% αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει τις τιμές σε γενικές γραμμές τον Αύγουστο.

Οι επενδυτές έρχονται από μια θετική συνεδρίαση για τους κύριους μέσους όρους. Τη Δευτέρα, ο Dow  κέρδισε 209,52 μονάδες ή 0,62%, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,24%. Ο Nasdaq Composite παρουσίασε άνοδο μόλις 0,18%.

Η έκθεση του δείκτη τιμών καταναλωτή του Ιουνίου που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, καθώς και ο δείκτης τιμών παραγωγού Ιουνίου που αναμένεται την Πέμπτη, θα ρίξουν φως στο εάν η πτώση του πληθωρισμού συνεχίστηκε και θα δημιουργήσει το φόντο για τη μελλοντική κατεύθυνση των επιτοκίων.

Οι επενδυτές έχουν προβλέψει μια ακόμη αύξηση κατά τέταρτο της μονάδας στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 25-26 Ιουλίου.

Ωστόσο, είναι αναποφάσιστοι για το τι θα κάνει η κεντρική τράπεζα στη συνεδρίασή της τον Σεπτέμβριο, αφού τα στοιχεία για τις συνεχιζόμενες εύρωστες θέσεις εργασίας την περασμένη εβδομάδα προκάλεσαν ανησυχία ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα επιστρέψουν στην αύξηση των επιτοκίων μετά την παύση του Ιουνίου.

“Η παύση, συμφωνώ ή διαφωνώ, είναι να συλλέξουμε περισσότερες πληροφορίες”, δήλωσε στέλεχος της Solus Alternative Asset Management στο CNBC. Πρόσθεσε, «Μια ακόμη αύξηση ή δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων είναι πολύ λιγότερο σημαντικές από όταν, τελικά, αρχίσουν να μειώνουν τα ποσοστά από την άλλη πλευρά αυτού. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό, νομίζω, για το τοπίο κινδύνου από μία ακόμη πεζοπορία ή δύο ακόμη αυξήσεις ».

Η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων δεύτερου τριμήνου ξεκινά αργότερα αυτή την εβδομάδα με ανακοινώσεις από «συστημικά σημαντικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα» όπως η JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup, BlackRock, PepsiCo, Delta Air.

Διαβάστε περισσότερα