Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα καθώς η Wall Street προσπάθησε να ανακάμψει μετά από μια χαμένη εβδομάδα. Η θετική αντιστροφή ήρθε καθώς οι επενδυτές προετοιμάστηκαν για μια πλάκα δεδομένων για τον πληθωρισμό αργότερα μέσα στην εβδομάδα και ετοιμάζονταν για την έναρξη της σεζόν κερδών του δεύτερου τριμήνου.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones Industrial Average διαπραγματεύτηκε 162 μονάδες υψηλότερα, ή 0,5%. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,2%, ενώ ο  Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,1%.

Η έκθεση για τον δείκτη τιμών καταναλωτή αναμένεται την Τετάρτη, ακολουθούμενη από τον δείκτη τιμών παραγωγού – ένα μέτρο των πιέσεων στις τιμές χονδρικής – που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό αυτής της εβδομάδας ακολουθούν μια έκθεση για τις θέσεις εργασίας που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Την περασμένη εβδομάδα, ο S&P 500 υποχώρησε 1,16%, ενώ ο Nasdaq και ο Dow υποχώρησαν 0,92% και 1,96%, αντίστοιχα.

Παρά το γεγονός ότι οι μισθοδοσίες εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν λιγότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, η ελαφρώς ισχυρότερη από την αναμενόμενη αύξηση των μισθών προκάλεσε ανησυχία για το ενδεχόμενο περισσότερων αυξήσεων των επιτοκίων της Federal Reserve.

Δεδομένου αυτού, στέλεχος της Fundstrat βλέπει την έκθεση για τον πληθωρισμό να έρχεται πιο ελαφριά από το αναμενόμενο, γεγονός που θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα ράλι.

«Πιστεύαμε ότι εμφανιζόταν μια τακτική ευκαιρία, επειδή την περασμένη εβδομάδα η αγορά ξεπούλησε επειδή η έκθεση για τις θέσεις εργασίας ήταν πολύ ισχυρή, οι αποδόσεις πραγματικά εκτινάχτηκαν. Έτσι, οι επενδυτές κάπως [φοβούνται] υψηλότερα της Fed για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα [και είναι λίγο υποτονικοί αυτή την εβδομάδα, και νομίζω ότι ο βασικός ΔΤΚ θα μπορούσε να φτάσει στο 0,2 ή καλύτερα»,δήλωσε ο ιδρυτής και επικεφαλής έρευνας της Fundstrat στο CNBC.

Οι επενδυτές έχουν επίσης να εξετάσουν μια σειρά από τριμηνιαίες εκθέσεις οικονομικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

Οι χρηματοοικονομικοί κολοσσοί BlackRock, JPMorgan Chase, Wells Fargo και Citigroup θα αναφέρουν οικονομικά στοιχεία εγκαινιάζοντας τη σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Διαβάστε περισσότερα