Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο την Παρασκευή καθώς οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζών ανακάμπτουν από τα χαμηλά τους και η αγαπημένη της τεχνολογίας, Apple ανακοίνωσε καλύτερα από τα αναμενόμενα τριμηνιαία οικονομικά αποτελέσματα.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύθηκε 432 μονάδες υψηλότερα, ή 1,3%. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,2% και ο Nasdaq Composite ανέβηκε 1,1%.

Οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά ακόμη και μετά τα στοιχεία των θέσεων εργασίας τον Απρίλιο που ανακοινώθηκαν υψηλότερα των εκτιμήσεων. Η αμερικανική οικονομία πρόσθεσε 253.000 θέσεις εργασίας τον Απρίλιο, ενώ η Wall Street ανέμενε 180.000 νέες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με το Bureau of Labor Statistics.

Η Apple ανακοίνωσε οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο του έτους που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις ωθούμενη από τις πωλήσεις iPhone. Οι μετοχές της Apple κέρδισαν περισσότερο από 3%.

Ανάκαμψη των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών

Εν τω μεταξύ ένα σημείωμα της JPMorgan πυροδότησε την ανάκαμψη των μετοχών των περιφερειακών τραπεζών. Η τράπεζα αναβάθμισε τη Western Alliance, τη Zions Bancorp και την Comerica σε overweight.

Η εταιρεία είπε ότι αυτές οι τρεις τράπεζες φαίνονται «σημαντικά υποτιμημένες» εν μέρει λόγω της δραστηριότητας ανοικτών πωλήσεων. Το ETF SPDR S&P Regional Banking (KRE) αυξήθηκε κατά 4%. Η PacWest — η οποία μειώθηκε απότομα μέσα στην εβδομάδα λόγω των ειδήσεων ότι εξετάζει στρατηγικές επιλογές που περιλαμβάνουν και ενδεχόμενη πώληση — σημείωσε άνοδο 32%. Η Western Alliance επίσης έκανε άλμα πάνω από 33%.

Οι μετοχές των περιφερειακών τραπεζικών ιδρυμάτων δέχθηκαν πιέσεις αυτή την εβδομάδα, καθώς οι έμποροι φοβούνται ότι άλλα ιδρύματα θα μπορούσαν να έχουν την ίδια μοίρα με την Silicon Valley Bank και την Signature Bank. Και οι δύο τράπεζες κατέρρευσαν τον Μάρτιο.

Η Wall Street εξακολουθούσε να οδεύει προς μια εβδομάδα απωλειών. Ο S&P 500 υποχωρεί 1,5%, ενώ ο Nasdaq 1,1%. Ο Dow υποχωρεί 1,8%.

Διαβάστε περισσότερα