Άνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές ενισχυμένες από τα ισχυρά αποτελέσματα της Meta Platforms.

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq Composite εκτινάχθηκε γύρω στο 1,7%. Ο S&P 500 αυξήθηκε κατά 1,1% και ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones ενισχύθηκε κατά 248 μονάδες, ή αυξημένος 0,8%.

Οι μετοχές της Meta εκτινάχθηκαν περισσότερο από 14%, καθώς η εταιρεία ανέφερε τριμηνιαία έσοδα που ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών και εξέδωσε μια αισιόδοξη πρόβλεψη. Οι Teladoc και Comcast ήταν επίσης μεταξύ των εταιρειών που διαπραγματεύονται υψηλότερα μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

Αλλά η Caterpillar, που συχνά θεωρείται ως βαρόμετρο της παγκόσμιας οικονομίας, έχασε σχεδόν 4%. Αν και δημοσίευσε καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα, οι επενδυτές φοβήθηκαν ότι η συσσώρευση αποθεμάτων υποδηλώνει ότι η ζήτηση επιβραδύνεται.

Αντίστοιχα η φαρμακευτική Merck και μέλος του Dow, διαπραγματεύθηκε με πτώση άνω του 2% μετά την έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Amazon και η Intel αναμένεται να ανακοινώσουν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους μετά το κλείσιμο της αγοράς σήμερα Πέμπτη, προσθέτοντας σε μια σημαντική εβδομάδα οικονομικών αποτελεσμάτων για τον τεχνολογικό κλάδο.

«Η αγορά περίμενε με κομμένη την ανάσα τις Big Tech», σχολίασε ο Quincy Krosby, επικεφαλής παγκόσμιος στρατηγικός σύμβουλος της LPL Financial. «Σε γενικές γραμμές, δεν απογοήτευσαν και η αγορά το χρειαζόταν».

Ωστόσο, το κλίμα διατηρήθηκε συγκρατημένο αφού τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν μικρότερη οικονομική ανάπτυξη από την αναμενόμενη για την οικονομία της Αμερικής.

Η οικονομία των ΗΠΑ αναπτύχθηκε 1,1% το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones διαμορφώνονταν σε ανάπτυξη 2%.

Η έκθεση έδειξε επίσης ισχυρότερο από το αναμενόμενο πληθωρισμό, με τις τιμές να αυξάνονται κατά 4% σε σύγκριση με μια συναινετική εκτίμηση 3,7%.

Διαβάστε περισσότερα