Η Apple άνοιξε την Τρίτη το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία, τονίζοντας τη σημασία της αγοράς για το μέλλον του κατασκευαστή iPhone.

Το πρώτο κατάστημα, που ονομάζεται Apple BKC, βρίσκεται στη πολυπληθή πόλη της Βομβάης. Η Apple την Πέμπτη θα ανοίξει άλλο ένα κατάστημα στην πρωτεύουσα του Δελχί.

Ο γίγαντας του Κουπερτίνο είπε ότι είναι παρών στην Ινδία για περισσότερα από 25 χρόνια.

«Η Ινδία έχει μια τόσο όμορφη κουλτούρα και μια απίστευτη ενέργεια, και είμαστε ενθουσιασμένοι που χτίζουμε πάνω στη μακρόχρονη ιστορία μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Ο Tim Cook δημοσίευσε μια φωτογραφία του και του προσωπικού στο νέο κατάστημα της Apple τη Δευτέρα.

Η Apple στοχεύει να ενισχύσει τις πωλήσεις και την κατασκευή iPhone στην Ινδία, σε μια κίνηση που οι αναλυτές λένε ότι μοιάζει με τη στρατηγική της όταν εισήλθε για πρώτη φορά στην Κίνα, τώρα μια από τις μεγαλύτερες αγορές της εταιρείας.

Η Apple ισχυρίζεται ότι το κατάστημά της στη Βομβάη είναι «μία από τις πιο ενεργειακά αποδοτικές» τοποθεσίες στον κόσμο και διαθέτει ένα αποκλειστικό σύστημα ηλιακής ενέργειας και δεν βασίζεται σε ορυκτά καύσιμα για τις λειτουργίες του καταστήματος.

Η Apple BKC λειτουργεί με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δήλωσε η Apple.

Ο Cook θεωρούσε εδώ και καιρό την Ινδία ως μια βασική αγορά για το μέλλον της Apple και τον Φεβρουάριο δήλωσε ότι ήταν «αισιόδοξος» για την πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ότι η εταιρεία διαθέτει «σημαντική ποσότητα ενέργειας» στην αγορά.

Ο Cook ταξίδεψε στην Ινδία για τα εγκαίνια του καταστήματος, σχεδόν επτά χρόνια μετά την πρώτη του επίσκεψη ως Διευθύνων Σύμβουλος της Apple.

Διαβάστε περισσότερα