Νέο Δελχί και Μόσχα συζητούν την περίπτωση συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, σύμφωνα με ενημέρωση των Υπουργών των δύο χωρών, σε μία κίνηση, η οποία πρόκειται να ενισχύσει περαιτέρω τις διμερείς εμπορικές σχέσεις, που έχουν ακμάσει μετά το «ξέσπασμα» του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών Υποθέσεων της Ινδίας, Σουμπραχμανιάμ Τζαϊσανκάρ, ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε «προχωρημένο στάδιο συμφωνίας» για μία εμπορική συνθήκη, που, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ρωσίας, Ντένις Μαντούροφ, θα αποτελέσει εγγύηση για διμερείς επενδύσεις. Η Ινδία δεν έχει επικρίνει ξεκάθαρα τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ενώ, ζητά ειρηνική επίλυση της εμπόλεμης σύγκρουσης μέσω διαλόγου.

Τον περασμένο μήνα, η Ρωσία, παραδοσιακός προμηθευτής αμυντικού εξοπλισμού, ξεπέρασε το Ιράκ και έχει γίνει ο βασικός προμηθευτής αργού πετρελαίου της Ινδίας. Η Μόσχα επιθυμεί να αυξήσει τις εισαγωγές μηχανημάτων από την Ινδία, προκειμένου «να βελτιώσει το εμπορικό ισοζύγιο. Χρειάζεται να βρούμε ένα σκέλος στα προϊόντα, που μπορεί να αντικαταστήσει η Ινδία. Σε έργα μη στρατιωτικού χαρακτήρα, χρειαζόμαστε συνεργασία, η οποία θα είναι τόσο ευρεία, όσο και στο χρονικό διάστημα πριν από τις κυρώσεις», σύμφωνα με τον Ντένις Μαντούροφ.

Διαβάστε ακόμη: