search

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Κέντρο Καινοτομίας στην Αθήνα ανοίγει η JP Morgan

Στη λειτουργία ενός νέου γραφείου στην Αθήνα θα προχωρήσει η JP Morgan με στόχο να στεγάσει ένα νέο Κέντρο Καινοτομίας Πληρωμών (Payments Innovation Lab) το οποίο θα στελεχωθεί αρχικά με 50 άτομα. 

Κέντρο Καινοτομίας στην Αθήνα ανοίγει η JP Morgan

Στη λειτουργία ενός νέου γραφείου στην Αθήνα θα προχωρήσει η JP Morgan με στόχο να στεγάσει ένα νέο Κέντρο Καινοτομίας Πληρωμών (Payments Innovation Lab) το οποίο θα στελεχωθεί αρχικά με 50 άτομα.

Σύμφωνα με το Reuters, οι υπάλληλοι της JP Morgan που ήδη έχουν ως βάση τους την Αθήνα, πρόκειται να μεταφερθούν στα νέα γραφεία που θα ανοίξει η επενδυτική τράπεζα.

«Η τράπεζα βρίσκεται σε ενεργές συζητήσεις για τη διασφάλιση του κατάλληλου ακινήτου που θα φιλοξενήσει την επέκτασή μας στη χώρα», ανέφερε ανακοίνωση της η JP Morgan.

Το Payments Innovation Lab θα παρέχει υπηρεσίες έρευνας και ανάπτυξης στην μονάδα ηλεκτρονικών πληρωμών της JP Morgan, δουλεύοντας πάνω σε τεχνολογίες όπως το Blockchain, η Τεχνητή Νοημοσύνη και η κρυπτογράφηση.

Οι προσλήψεις για τη στελέχωση του νέου κέντρου θα ξεκινήσουν άμεσα, συμπεριλαμβανομένου του επικεφαλής του τμήματος.

«Θέλουμε να παραμείνουμε στην κορυφή της καινοτομίας στις πληρωμές και το γραφείο στην Αθήνα θα αποτελέσει βασικό κέντρο στις δραστηριότητές μας», δήλωσε ο Τάκης Γεωργακόπουλος, επικεφαλής της JPMorgan Payments, ενώ ο Στέλιος Παπαδόπουλος, Senior Country Officer της JP Morgan στην Ελλάδα, σημείωσε πως: «Η επένδυσή μας σε ένα νέο γραφείο και τοπικό, υψηλής ειδίκευσης προσωπικό αποτελεί απόδειξη της μακροπρόθεσμης δέσμευσης της JP Morgan στην Ελλάδα».

Η παρουσία της JP Morgan στην Ελλάδα χρονολογείται από το 1968, όταν άνοιξε γραφεία στον Πειραιά και την Αθήνα.

Οι διαπραγματεύσεις με τη Viva 

Η ανακοίνωση της JP Morgan έρχεται σε μια περίοδο που βρίσκονται σε εξέλιξη σκληρές διαπραγματεύσεις με τον ιδρυτή και βασικό μέτοχο της Viva Wallet, Χάρη Καρώνη για το αν τελικά θα υλοποιηθεί ή όχι το deal εξαγοράς του 48,5% της ελληνικής ψηφιακής τράπεζας.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι διαπραγματεύσεις αφορούν, αφενός, το τίμημα στο οποίο στο μέλλον θα έχει το δικαίωμα εξαγοράς του ποσοστού της πλευράς Καρώνη η JP Morgan και, αφετέρου, τα δικαιώματα μειοψηφίας της αμερικανικής τράπεζας, για όσο διάστημα δεν θα έχει τον έλεγχο της πλειοψηφίας. Αν και η συμφωνία με τους υπόλοιπους μετόχους της Viva έκλεισε στις αρχές του χρόνου, οι παραπάνω κρίσιμες παράμετροι προκειμένου να ολοκληρωθεί η συναλλαγή, μαζί και με τις υπόλοιπες συνήθεις διευκρινήσεις, παραμένουν προς αποκρυστάλλωση μέσω της εν εξελίξει πολύμηνης διαπραγμάτευσης.

Διαβάστε ακόμη: