Η τιμή της λαγάνας προβλέπεται να είναι «τσουχτερή» για το εφετινό σαρακοστιανό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Η ακρίβεια συνεχίζει να «χτυπά», καθώς το «κύμα» των ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά επιβαρύνουν και την τιμή του παραδοσιακού εδέσματος, η οποία αναμένεται κατά 42% ακριβότερη εφέτος, στην Αττική.

«Πέρυσι η τιμή της λαγάνας κυμαινόταν μεταξύ 3€ – 3.50€· εφέτος, λόγω των ανατιμήσεων που έχουν προηγηθεί στις πρώτες ύλες, εκτιμούμε ότι θα υπάρξει μία αύξηση στην τιμή και θα πωλείται την Καθαρά Δευτέρα μεταξύ 4€ και 5€», ανέφερε o Πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών, Παναγιώτης Σαχινίδης.

Ψωμί: Αύξηση άνω του 64%

Μεγάλες αυξήσεις έχει λάβει εφέτος το ψωμί, λόγω αυξήσεων στις πρώτες ύλες και την ενέργεια. Την 7η Φεβρουαρίου, η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών απέστειλε ανοικτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία παραθέτουν τα βασικά προβλήματα στον κλάδο.

«Η Συντεχνία Αρτοποιών Αθηνών, παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και στο πλαίσιο της εξεύρεσης λύσεων, έχει κινηθεί ξεκάθαρα προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις και απευθυνθεί αντίστοιχα, σε κάθε αρμόδιο, θεσμικό φορέα. Η αρχή έγινε με την αποστολή υπομνήματος τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφορικά με τις παράλογες αυξήσεις τιμών αλλά και το καλάθι της νοικοκυράς. Συντάχθηκε ξεκάθαρα με την ανακοίνωση του ΙΝΚΑ περί προστασίας του καταναλωτή και διατήρησης μίας υγιούς, ελεύθερης αγοράς», τονίσθηκε στην επιστολή, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ακόμη: