Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε σήμερα για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Αγγελική Τριανταφύλλου.
Σημειώνεται ότι η κυρία Γεροβασίλη είχε καταθέσει μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, αναφέροντας ότι και εκείνη υπέστη τηλεφωνική παρακολούθηση και ότι παραβιάστηκε το απόρρητο των επικοινωνιών της.
Την ίδια στιγμή στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε και ο εκδότης Κώστας Βαξεβάνης, ο οποίος με συνεχή δημοσιεύματα της εφημερίδας του αναφέρεται στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, προβάλλοντας συγκεκριμένα ονόματα προσώπων που, σύμφωνα με αυτόν, έχουν πέσει θύματα παρακολουθήσεων.
Ο εκδότης θα καταθέσει την ερχόμενη Τρίτη, κάτι που όπως είπε, δέχτηκε και η εισαγγελέας που ερευνά την υπόθεση, προκειμένου η κατάθεσή του να δοθεί υπό το φως των νέων αποκαλύψεων που θα υπάρξουν την Κυριακή στην εφημερίδα του. Επιπλέον, ο κ. Βαξεβάνης χαρακτήρισε ως «σάρκα μια»κυβέρνηση, Pretador και ΕΥΠ με κοινό τους θέμα τις παρακολουθήσεις.
Από την πλευρά της, η Όλγα Γεροβασίλη, εξερχόμενη από το γραφείο της εισαγγελέα μετά το πέρας της κατάθεσής της, είπε, μεταξύ άλλων τα εξής:«Κλήθηκα από την εισαγγελέα να καταθέσω και στηρίζω τη μήνυσή μου που αφορούσε στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών και των προσωπικών μου δεδομένων».
Μάλιστα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι πρέπει η ελληνική δικαιοσύνη «με δεδομένο τον κλονισμό που έχει προκαλέσει το όλο θέμα να ερευνήσει την υπόθεση και να ρίξει άπλετο φως σε αυτή». Η ίδια τόνισε ακόμη ότι το Μέγαρο Μαξίμου κατηύθυνε τη διαδικασία, παρακολουθώντας ακόμη και υπουργό Εξωτερικών της, Νίκο Δένδια.
Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Γεροβασίλη, μετά την κατάθεση της μήνυσης, είχε δηλώσει τα εξής:
«Ζούμε σε εξαιρετικά κρίσιμες στιγμές για το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου.
Μετά την αποκάλυψη από τη εφημερίδα Documento και από πολλαπλά αλλά δημοσιεύματα, προφανώς δεν έπρεπε ούτε εγώ ούτε το πολιτικό σύστημα της χώρας να μην πράξουμε τα αναγκαία για προστασία θεμελιώδους δικαιώματος προστασίας απορρήτου επικοινωνιών.
Έχω εμπιστοσύνη στη ελληνική δικαιοσύνη. Για να είναι αποτελεσματική η έρευνα θα πρέπει να συνθέσει όλες τις μηνύσεις.
Η δικαιοσύνη είναι ο τελευταίος πυλώνας προστασίας που μπορεί να ερευνήσει το διπλό σκάνδαλο, το σκάνδαλο κατασκοπείας και συγκάλυψης.
Το πολιτικό σύστημα και οι πολιτικοί των οποίων τα ονόματα ήδη αναφέρθηκαν δεν μπορούν να μένουν αμέτοχοι.
Στη χώρα έχει στηθεί από καιρό ένα δίκτυο κατασκοπείας. Τα μηνύματα αναφέρουν ότι αυτό οργανώθηκε και λειτούργησε με επίκεντρο συνεργάτες του Μεγάρου Μαξίμου, υπό την καθοδήγηση του πρωθυπουργού της χώρας κ. Μητσοτάκη».
Διαβάστε ακόμη: