Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε η WeWork, η νεοφυής επιχείρηση που υποστηρίζεται από τον όμιλο SoftBank.

Η κίνηση αυτή αποτελεί παραδοχή της SoftBank, του ιαπωνικού τεχνολογικού ομίλου που κατέχει περίπου το 60% της WeWork και έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάκαμψή της, ότι η εταιρεία δεν μπορεί να επιβιώσει αν δεν επαναδιαπραγματευτεί τις ακριβές μισθώσεις της υπό πτώχευση.

Εκπρόσωπος της WeWork δήλωσε ότι περίπου το 92% των δανειστών της εταιρείας συμφώνησαν να μετατρέψουν το εξασφαλισμένο χρέος τους σε μετοχές στο πλαίσιο μιας συμφωνίας υποστήριξης της αναδιάρθρωσης, εξαλείφοντας περίπου 3 δισεκατομμύρια δολάρια χρέους.

Η εταιρεία, η οποία προτίθεται επίσης να καταθέσει διαδικασία αναγνώρισης στον Καναδά, δήλωσε ότι αναμένει να έχει την οικονομική ρευστότητα για να συνεχίσει κανονικά τις δραστηριότητές της και ότι οι τοποθεσίες της εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά, καθώς και οι δικαιοδόχοι της σε όλο τον κόσμο, δεν επηρεάζονται από τις διαδικασίες αυτές.

Η WeWork διέθετε γραφειακούς χώρους σε 777 τοποθεσίες παγκοσμίως στα τέλη Ιουνίου.

Η SoftBank δήλωσε ότι πίστευε ότι η συμφωνία υποστήριξης της αναδιάρθρωσης της WeWork ήταν η κατάλληλη ενέργεια για την αναδιοργάνωση της επιχείρησης και την έξοδο από τη διαδικασία του κεφαλαίου 11.

“Η SoftBank θα συνεχίσει να ενεργεί με γνώμονα τα καλύτερα μακροπρόθεσμα συμφέροντα των επενδυτών μας”, ανέφερε η ιαπωνική εταιρεία σε ανακοίνωσή της

Οι μετοχές της WeWork έχουν υποχωρήσει κατά περίπου 98,5% μέχρι στιγμής φέτος.

Διαβάστε ακόμη: