Καταρρέουν οι μετοχές της WeWork, με την πτώση να ξεπερνά το 35% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street την Τετάρτη, μετά από δημοσιεύματα  που ανέφεραν ότι ο πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας σχεδίαζε να καταθέσει αίτηση πτώχευσης την επόμενη εβδομάδα.

Η εταιρεία με έδρα τη Νέα Υόρκη, που παλεύει με ένα βαρύ φορτίο χρέους και μεγάλες ζημίες εδώ και μερικά χρόνια, είχε κάποτε αποτιμηθεί ιδιωτικά στα 47 δισεκατομμύρια δολάρια και τώρα έχει κεφαλαιοποίηση μόλις περίπου 121 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Reuters.

Η υποβολή αίτησης πτώχευσης θα ακολουθήσει μια σειρά προβλημάτων για την εταιρεία που υποστηρίζεται από τη SoftBank από τότε που τα σχέδια για την IPO κατέρρευσαν το 2019 λόγω σκεπτικισμού σχετικά με το επιχειρηματικό της μοντέλο, το οποίο προβλέπει τη σύναψη μακροχρόνιων μισθώσεων και τη βραχυχρόνια ενοικίαση τους.

Η WeWork, η οποία τελικά βγήκε στο χρηματιστήριο το 2021 με πολύ χαμηλότερη αποτίμηση από την αρχικά αναμενόμενη, παραμένει μία μαύρη τρύπα για τη SoftBank.

“Αν και η βιτρίνα είχε αρχίσει να ξεθωριάζει και να αποκαλύπτει μεγάλες ζημίες και υψηλά χρέη πριν από την πανδημία, η κρίση COVID έβαλε ταφόπλακα στο ήδη αδύναμο επιχειρηματικό της μοντέλο”, δήλωσε η Susannah Streeter, επικεφαλής του τμήματος χρημάτων και αγορών της Hargreaves Lansdown.

Διαβάστε ακόμη: