Η Κάμαλα Χάρις επανατοποθετήθηκε σήμερα (30/06), αναφορικά με τις προθέσεις του Τζο Μπάιντεν για διεκδίκηση δεύτερης διαδοχικής θητείας στην προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024, διευκρινίζοντας χθεσινή δήλωση, με την οποία εξέφραζε βεβαιότητα για αυτό.

«Ο Πρόεδρος σκοπεύει να είναι υποψήφιος και αν το πράξει, θα είμαι η συνυποψήφιά του. Θα είμαστε μαζί υποψήφιοι», ανέφερε χθες η κ. Χάρις, κατά την αναχώρησή της από την Καλιφόρνια με το Air Force Two.

Σύμβουλοι είχαν πει στους δημοσιογράφους ότι η Χάρις ήθελε να πάει στο πίσω μέρος του αεροπλάνου για να κάνει διευκρινίσεις σχετικά με δηλώσεις που είχε κάνει τη Δευτέρα στο CNN.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις εικασίες ότι ο κ. Μπάιντεν δε θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα και για ενδεχόμενη δική της, τόνισε: «Ο Τζο Μπάιντεν θα είναι υποψήφιος για επανεκλογή και εγώ θα είμαι η συνυποψήφιά του. Τελεία».

Η χθεσινή διευκρίνιση, είναι βέβαιο ότι θα «εγείρει» ερωτήματα αναφορικά με τις προθέσεις του Τζο Μπάιντεν, για τον οποίο γίνονται εικασίες από όταν εξελέγη στην προεδρία το 2020. Ο 79άχρονος Δημοκρατικός, αποτελεί ήδη τον πιο ηλικιωμένο Πρόεδρο στην αμερικανική ιστορία.

Αξιωματούχος των Δημοκρατικών προσκείμενος στον Λευκό Οίκο, υπογράμμισε ότι τα χθεσινά σχόλια της Κάμαλα Χάρις δε δείχνουν ότι άλλαξε το σκεπτικό του Μπάιντεν σχετικά με την επιδίωξη επανεκλογής του.

Ο Μπάιντεν κι άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου έχουν επισημάνει επανειλημμένως ότι αναμένουν πως θα είναι υποψήφιος το 2024.

«Το συνακόλουθο σχόλιο της Χάρις είχε στόχο να αποφευχθεί η χρήση «λέξεων εκκίνησης» που θα δημιουργούσαν απαιτήσεις για την αρχή μίας επίσημης προεκλογικής εκστρατείας με την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή και την έναρξη της συγκέντρωσης κεφαλαίων», σημείωσε ο εκπρόσωπος.

Παρά ταύτα, πολλοί Δημοκρατικοί επιδίδονται κατ’ ιδίαν σε εικασίες αναφορικά με το μέλλον του Μπάιντεν και με το ενδεχόμενο η Χάρις, η οποία συγκεντρώνει ολοένα και χαμηλότερα ποσοστά δημοτικότητας, εξακολουθεί να είναι το φαβορί για να διεκδικήσει την υποψηφιότητα.