Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ελλάκτωρα κατά 120 εκατ. ευρώ έρχεται για να δώσει ένα οριστικό τέλος στην μετοχική εκκρεμότητα και στο δήθεν από τους Μπακοκαυμενάκηδες ανοιχτό ζήτημα ιδιοκτησίας του κορυφαίου κατασκευαστικού – και όχι μόνο- ομίλου στη χώρα.

Πέραν πάσης αμφιβολίας την αύξηση κεφαλαίου στο σύνολο της θα την καλύψουν οι Ολλανδοί!

Κανείς άλλος, κακά τα ψέμματα, δεν έχει τη δυνατότητα να συμμετάσχει και να υποστηρίξει τη μετοχική του θέση, λόγω προφανούς αδυναμίας ρευστότητας!

Δεν διαθέτουν ρευστότητα για να μπουν στην αύξηση οι Αρκάδες «εφοπλιστές»

Οι Μπακοκαυμενάκηδες που παριστάνουν τους υποψήφιους διεκδικητές του ομίλου, αγόρασαν το ποσοστό τους στον Ελλάκτωρα με δόσεις!

Ακόμη δεν έχουν καταβάλει το σύνολο του τιμήματος στην Farallon! Πως λοιπόν θα μπουν στην αύξηση κεφαλαίου; Με τι λεφτά; Πού θα τα βρουν; Υπάρχει κανείς αφηρημένος που θα τους τα δώσει;

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να …απειλούν ότι θα μπλοκάρουν την αύξηση.

Κάτι που στην πράξη δεν μπορούν να υλοποιήσουν, αφού ούτε τις μετοχές διαθέτουν, την καταστατική μειοψηφία δηλαδή, ενώ σε κάθε περίπτωση η εμπλοκή θα λειτουργούσε πρωτίστως εναντίον των δικών τους συμφέροντων καθώς η ασφυξία ρευστότητας που θα επροκαλείτο και η απαξίωση του ομίλου που θα επήρχετο θα προκαλούσε την κατάρρευση και των δικών τους μετοχών!

Μετοχικές …απειλές για να αποσπάσουν όφελος

Σε απλά λόγια πιστεύουν ότι μέσα από την πίεση και τις μετοχικές απειλές θα καταφέρουν να αποσπάσουν κάποιο κέρδος από τους Ολλανδούς είτε σε μετρητά μέσω αγοραπωλησίας των μετοχών τους, είτε σε είδος αποσπώντας κάτι από τα ασημικά του Ελλάκτωρα. Βεβαίως υπάρχει ο ορατός κίνδυνος να μην πάρουν απολύτως τίποτα…

Ο καθοδηγητής Εξάρχου και τα πρώην αφεντικά του που ψάχνουν…

Τους Μπακοκαυμενάκηδες και την Farallon καθοδηγεί ο περίφημος Εξάρχου για τα μάτια του οποίου ήρθαν σε οριστική ρήξη τα αδέρφια Καλλιτσάντση!

Ο μπον βιβέρ Εξάρχου και ψαράς σολωμού στην Ιρλανδία, είναι αυτός που έφερε αρχικά την Farallon σε Σάκη και Δημήτρη και που στη συνέχεια ανακάλυψε μέσω Εμιράτων όπου εργαζόταν, τους Μπακοκαυμενάκηδες!

Αλήθεια, μήπως ξέρει να μας πει τι ψάχνουν οι Άραβες, πρώην αφεντικά του, που όλο ερωτήσεις κάνουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα στην Ελλάδα τελευταία;

Το επίσημο ποσοστό των Ολλανδών, το «παρκαρισμένο» 10% και η δημόσια πρόταση

Επί του προκειμένου τώρα, οι Ολλανδοί που κατέχουν επισήμως το 14,5% των μετοχών του Ελλάκτωρα και κατέχουν ένα ακόμη 10% που είναι «παρκαρισμένο» σε πρόσωπο εμπιστοσύνης, θα βάλουν όλα τα λεφτά της αύξησης, τη συμμετοχή τους δηλαδή και όλα τα αδιάθετα, καθώς διαθέτουν τα απαιτούμενα κεφαλαία από την πώληση της ΓΕΚ Τέρνα!

Έτσι, θα πάρουν τον πλήρη έργο του Ελλάκτωρα χωρίς να χρειαστεί να αγοράσουν αυτή την ώρα το ποσοστό του Λ. Μπόμπολα, και φυσικά χωρίς να απαιτηθεί να υποβληθεί δημόσια πρόταση!
Colpo grosso δηλαδή!!!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.