Στο «έλεος» της κακοκαιρίας βρίσκεται από το πρωί η Αττική με τους κατοίκους της να λαμβάνουν μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες με την προτροπή να περιορίστουν οι μετακινήσεις.

Στο μήνυμα από το 112 που έφτασε στα τηλέφωνα των πολιτών αναγράφεται: «Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις άνεμοι) στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες οδηγίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Το μήνυμα από το 112 που εστάλη στους κατοίκους της Αττικής:

Κακοκαιρία: Μήνυμα από το 112 στην Αττική - Χαλάζι στο κέντρο της Αθήνας

Λόγως της έντονης βροχόπτωσης και της υπερχείλισης υδάτων διεκόπη λίγο μετά τις 11 το πρωί η κυκλοφορία στην Πειραιώς στη διασταύρωση με Πέτρου Ράλλη προς Πειραιά και με τη Χαμοστέρνας προς Αθήνα. Διακοπή κυκλοφορίας υπάρχει και στην παραλιακή στο ρεύμα προς Αθήνα στο ύψος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αλλά και την οδό Ωκεανίδων στον Ασπρόπυργο.

Στην Αττική η κακοκαιρία έκανε την εμφάνισή της με καταιγίδες και χαλάζι ακόμα και σε περιοχές του κέντρου της πρωτεύουσας.

https://www.youtube.com/watch?v=yFGoFcol_8w&ab_channel=ProtoThemaOnlinegr

https://www.youtube.com/watch?v=6JVPVITZNLI&ab_channel=ProtoThemaOnlinegr

Ειδικά για την Αττική μετεωρολόγοι επισημαίνουν ότι οι βροχές και οι καταιγίδες θα είναι έντονες και μεγάλες σε διάρκεια, συνθήκες που μπορούν να προκαλέσουν πλημμυρικά φαινόμενα.

 

Διαβάστε ακόμη: