Ανακοινώσεις για την κακοκαιρία έγιναν την Πολιτική Προστασία. Η ενημέρωση γίνεται αυτή την την ώρα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη, τον Διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΔΕΔΔΕΗ Α. Μάνο. Νωρίτερα είχε πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη.
Μιλώντας για την πορεία του φαινομένου της κακοκαιρίας ο κ. Στυλιανίδης σημείωσε πως τα φαινόμενα, τα οποία τα χαρακτήρισε πρωτοφανή,  θα συνεχίσουν μέχρι και αύριο και από το πρωί το κύριο πρόβλημα θα είναι ο παγετός. Σύμφωνα με τον υπουργό, οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να βελτιωθούν από αύριο το μεσημέρι, ωστόσο από κει και πέρα υπάρχει ο κίνδυνος του παγετού, ειδικά τις βραδινές και πρωινές ώρες.
Ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε συγγνώμη από όσους ταλαιπωρούνται και είπε ότι γίνεται προσπάθεια απεγκλωβισμού από τροχαία και πυροσβεστική από την Αττική Οδό.

 

Ο κ. Στυλιανίδης στην συνέχεια επέρριψε ευθύνες στην Αττική Οδό για την διαχειριση σημειώνοντας πως μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται εκεί. «Μας είχαν διαβεβαιώσει πως θα έχουν επάρκεια μέσων για να διασφαλίσουν την κυκλοφορία», είπε ο υπουργός σημειώνοντας παράλληλα πως τις επόμενες ημέρΗ επέλαση της κακοκαιρίας «Ελπίδα», με επίκεντρο την Αττική και την Εύβοια είναι σε πλήρη εξέλιξη με τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους πολύ έντονα και να έχουν προκαλέσει σοβαρά προβλήματα. Η έντονη χιονόπτωση αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ώρες, μέχρι τα ξημερώματα της Τρίτης (25.01).

Είπε ακόμα ότι τα προβλήματα ηλεκτροδότησης είναι λιγοστά και αντιμετωπίστηκαν κυρίως στην Εύβοια. Τόνισε ακόμα ότι ήταν εξαιρετικά μείζον να διατηρηθεί η παροχή ρεύματος σε όλη την χώρα.

Κάλεσε τους πολίτες για οποιοδήποτε πρόβλημα να επικοινωνούν με το 112 το οποίο έχει σύστημα γεωεντοπισμού. Καταβάλλεται προσπάθεια να μείνουν ανοικτοί όλοι οι οδικοί άξονες, ειδικά ο Αθηνών – Θεσσαλονίκης και δεν επιτρέπεται σε όσους δεν έχουν αλυσίδες. Στο εθνικό δίκτυο με την προετοιμασία που έγινε σημειώθηκαν καθυστερήσεις και προβλήματα στην γέφυρα Καλυφτάκη αλλά αντιμετωπίστηκαν και κρατήσαμε την χώρα ανοικτή. Για τα ΜΜΜ είπε ότι θα γίνονται συνεχώς ανακοινώσεις από τον ΟΑΣΑ.